Annonce
Ikast-Brande

Små byer mistede byrådsmedlemmer, men de vil ikke lade sig synke hen i politisk glemsel

De alvorlige miner var fremme, da det på valgnatten gik op for socialdemokraten Kirsten Hoffmann fra Gludsted, at hun ikke blev valgt ind. Det var hendes kollega Helle Mathiasen (t.h.) fra Venstre heller ikke glad for. Helle Mathiasen blev genvalgt, men mener, at landsbyerne blev svækket. Foto: Peter Hald
Nørre Snede står uden politiske repræsentanter og det samme gælder Hampen, Klovborg og Gludsted.

Nr. Snede: Frygten for at blive glemt og ladt i stikken rører på sig i Nørre Snede, Klovborg, Gludsted og Hampen. Ingen af de tre byer har fået valgt nogen repræsentanter i byrådet, og det giver panderynker og bekymring.

- Snakken går på, om vi nu skal til at sejle i vores egen sø. Og nogle føler, at vi er solgt til stanglakrids, siger Hans Jørgen Jensen, der er formand for lokalrådet i Nørre Snede.

Lokalrådsformanden understreger dog, at byerne i den østlige del af kommunen ikke vil lade sig synke hen i glemsel:

Annonce

- Her i januar vil formændene for lokalrådene og landsbyforeningerne i Nørre Snede, Ejstrupholm, Gludsted, Klovborg og Hampen stikke hovederne sammen. Vi har selv et ansvar for at hive os op ved hårrødderne, og vi har brug for en god dialog med politikerne, siger Hans Jørgen Jensen.

Hans Jørgen Jensen, lokalrådsformand i Nørre Snede, ærgrer sig over, at der slet ikke kom nogen Nørre Snede-politikere ind. Ejheller lykkedes det Klovborg, Gludsted og Hampen at få repræsentanter i byrådet, konstaterer han. Arkivfoto: Peter Hald

Han ærgrer sig over, at to erfarne politikere fra området ikke kan fortsætte. Socialdemokraten Kirsten Hoffmann fra Gludsted blev meget overraskende ikke genvalgt, og Venstre-manden Brian Sigtenbjerggaard fra Nørre Snede genopstillede ikke, fordi han har travlt i sin virksomhed Nørre Snede Kafferisteri.

Samtidig lykkedes det ikke Hanne Bang Pedersen fra Klovborg at blive valgt ind for de konservative.

Det efterlader umiddelbart et politisk tomrum i Nørre Snede, Hampen, Klovborg og Gludsted.

Men i Ejstrupholm har man tre politikere, der kom  byrådet - Helle Mathiasen fra Venstre, Annette Øgaard fra de konservative og Bruno Ostenfeldt Jensen fra Nye Borgerlige. De tre får nu et ansvar for at tage de andre byer i området med i deres arbejde og overvejelser.

Nørre Snede har 1850 indbyggere, så det er et forholdsvis stort by-område i Ikast-Brande-sammenhæng. På den baggrund er det bemærkelsesværdigt, at det ikke lykkedes nogen af partierne at få en Nørre Snede-repræsentant valgt ind i byrådet.

Valget viser helt klart, at kommunens to store byer Ikast og Brande kom til at veje meget tungt i den politiske vægtskål.

Den skæve kommune

Rent geografisk er der nogle skævheder i kommunen, påpeger Hans Jørgen Jensen:

- Ikast-Brande Kommune er en sjov størrelse. Den består af to store byer - Ikast og Brande - og så er der ellers store, store landområder og nogle mindre byer. Jeg spekulerer på, om kommunen nogle gange har for travlt med at lægge sig i slipstrømmen på Herning. Nu tales der for eksempel om, at man skal bruge 15 millioner kroner på et nyt indkøbscenter i Ikast. Men man skal jo huske, at kommunen har de her store landområder, der også har brug for udvikling. Vi i de mindre byer har brug for byggegrunde og tilflytning for at holde gang i vores skoler, institutioner og butikker - og vi skal kunne tiltrække nye ressourcestærke unge mennesker for at holde gang i foreningslivet, siger Hans Jørgen Jensen.


Vi i de mindre byer har brug for byggegrunde og tilflytning for at holde gang i vores skoler, institutioner og butikker.

Hans Jørgen Jensen, lokalrådsformand


At Ikast-Brande Kommunes sammenhængskraft nogle gange knager i fugerne har givet anledning til overvejelser i Nørre Snede om det kommunale tilhørsforhold:

- Skulle vi i Nørre Snede have hørt ind under Horsens Kommune? Hmm, jeg ved ikke, om de var løsningen. Men jeg ved, at vi bliver nødt til at dyrke fællesskaberne meget mere. Det er et område, hvor vi vil forstærke vores indsats, siger Hans Jørgen Jensen.

Kommunen har vedtaget en ny struktur for de stående udvalg, og det skaber usikkerhed indtil videre:

- Hvor lander landsbyerne i det her? Jeg har hørt rygter om, at vi lander i det meget store børne- fritids-og kulturudvalg - men det håber jeg ikke er tilfældet, for så risikerer vi at blive glemt i de store bunker, siger lokalrådsformanden.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce