Annonce
Brædstrup

Efter butik på anparter: Fællesråd tog hul på nyt stort byprojekt

Formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn, roste Nim og Nim Fællesråd for at være gode til at sætte nye tiltag i gang, og nævnte både multihallen, amfiscenen og en kommende dagligvarebutik, som er kommet op at stå på grund af byens initiativ. Foto: Henrik Sandvad

Borgerne i Nim kom på banen med gode ideer, da Nim Fællesråd mandag aften på sin årlige generalforsamling tog hul på et nyt stort byprojekt. Hovedgaden skal forskønnes for at tiltrække nye beboere til Nim.

Nim: I de seneste fire år har der stået ny dagligvarebutik øverst på dagsordenen, når Nim Fællesråd har holdt sit årlige Foreningstræf. Den kommende dagligvarebutik fyldte da også lidt på mødet mandag aften i Nim Forsamlingshus, men i år kunne formand Jens Pedersen med glæde konstatere, at dagligvarebutikken kører på skinner, og at byggeriet officielt skydes i gang på lørdag.

Det var derfor grund til at se fremad, og det gør man bedst i Nim ved at se på, hvad det næste store byprojekt skal være. Her er forskønnelse af byens Hovedgade et stort ønske, idet den tidligere amtsvej stadig er indrettet til at køre 80 km/t, men heldigvis for byen er vejen så fuld af huller, at det er ikke muligt at køre så hasarderet igennem Nim.

- Vi har ventet i mange år på at få lavet Hovedgaden. Det har vi gjort i en forventning om, at Hovedgaden skulle separatkloakeres, men da Samn Forsyning har meldt ud, at den ingen aktuelle planer har i Nim, vil vi gerne, at der kommer gang i det projekt. Vi vil gerne tiltrække flere familier til Nim - og gerne dem med børn, så vi kan holde gang i børnehaven og skolen, sagde Jens Pedersen.

Annonce

Vi vil gerne tiltrække flere familier til Nim - og gerne dem med børn, så vi kan holde gang i børnehaven og skolen.

Jens Pedersen, formand for Nim Fællesråd

Nim Fællesråd

Foreningstræffet er Nim Fællesråds generalforsamling, og her var der også valg til bestyrelsen. Det blev til genvalg til den eksisterende bestyrelse, så derfor består Nim Fællesråd stadig af:


  • Jens Pedersen
  • Carsten Thrue
  • Børge Sørensen
  • Sven Jørgensen
  • Tommy Pedersen
De fremmødte til foreningstræffet blev sat i arbejde, da Nim Fællesråd gerne ville høre borgernes mening om, hvordan Hovedgaden i Nim skal se ud. Foto: Henrik Sandvad

Ny asfalt på vej

Til mødet havde fællesrådet inviteret formanden for plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune, Martin Ravn (V), og han kom med opfordringer til at benytte de eksisterende muligheder for tilskudsordninger fra kommunen i form af mellembypuljen, men derudover er der også over de næste fem år afsat 25 mio. kroner til forskønnelse af landsbyerne, påpegede udvalgsformanden.

- De er beregnet til oplandsbyerne til byfornyelse og forskønnelse, så der er bestemt midler at hente, sagde Martin Ravn.

Han kunne i øvrigt love ny asfalt til Hovedgaden i Nim i 2019/2020, men indrømmede, at ny asfalt alene ikke ville forskønne Hovedgaden væsentligt. Han opfordrede derfor borgerne i Nim til at finde et projekt på byens hovedgade, som både kan bruges på en kort og lang bane i tilfælde af, at Hovedgaden inden for få år alligevel bliver separatkloakeret.

Den opgave kastede de cirka 60 fremmødte sig derfor over. Ideerne blev herefter indsamlet, og Nim Fællesråd vil nu prøve at lave et projekt for Hovedgaden ud fra de bedste ideer.

Travlt år

Ud over det nye byprojekt blev der set tilbage på et travlt år i Nim Fællesråd. Fællesrådet slap endelig tøjlerne på byens nye dagligvarebutik den 31. januar, da der var stiftende generalforsamling på Nim Butikstorv ApS. Forinden havde fællesrådet været primus motor i at indsamle 2,7 millioner kroner, som udgør kapitalgrundlaget for byens nye butik.

Derudover har fællesrådet arbejdet med trafiksikkerhed i samarbejde med kommunen og med at få gang i udstykningen Keldhøj II.

- Vi vil jo gerne have gang i bosætningen, og her er der plads til 10 grunde. Vi vil gerne se, om vi kan finde en køber til det areal. Vores problem er desværre, at kommunen er tæt på at nå anlægsloftet, og Nim er desværre ikke første prioritet, men vi arbejder videre med sagen, sagde Jens Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce