Annonce
Horsens

Efter busbesparelser: Her kommer to nye busruter

Som en del af budgetaftalen for 2020 kommer der nu to nye busruter til henholdsvis Gedved og Hatting med den næste køreplan. Arkivfoto
Når den nye buskøreplan træder i kraft til næste år, er der to nye ruter med i planen. Det sker som en konsekvens af regionens besparelser.
Annonce

Gedved: Nu er der udsigt til, at busbetjeningen af Gedved, Egebjerg og Hatting bliver klart forbedret.

Når den næste køreplan træder i kraft, bliver det med en ny bybus mellem Horsens, Egebjerg og Gedved, ligesom der også bliver sat en bybus ind til Hatting.

Plan- og miljøudvalget fik på udvalgets møde tirsdag en orientering om den kommende ordning.

Det fortæller formand for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

- Der er to busser, der bliver sat ind på de to nye ruter, og så vil der være nogle af afgangene i ydertidspunkterne, der bliver som flexafgange, fortæller Martin Ravn.

De nye busruter bliver etableret som en konsekvens af store besparelser hos Midttrafik.

Rute 107 mellem Skanderborg og Horsens via Gedved og Egebjerg er blevet kraftigt reduceret, og derfor blev det besluttet med vedtagelsen af Horsens Kommunes budget 2020, at der skulle etableres bybusser til Egebjerg-Gedved og Hatting.

De to busser vil blive indsat i forbindelse med køreplanen, der træder i kraft ved udgangen af juni 2020.

Nogle af afgangene i ydertidspunkterne bliver som flexafgange.

Martin Ravn (V), udvalgsformand

Annonce

Forventet timedrift

Hvordan køreplanen præcist kommer til at se ud, er endnu ikke fastlagt, men det er tanken, at de to nye bybusruter som udgangspunkt skal have timedrift på hverdage og i weekenden.

Bybussen til Egebjerg-Gedved vil have samme ruteforløb som den nuværende rute 107. Dog vil bybussen vende ved Gedved Skole og køre tilbage til Horsens midtby.

Der vil blive lavet et nyt stoppested for flextur ved sygehuset i Horsens.

Forbedringerne af busbetjeningen i Gedved gælder kun forbindelsen til Horsens. Der sker ikke nogen forbedringer i forhold til busbetjeningen mod Skanderborg. Den vil fortsat være reduceret til afgange morgen og eftermiddag.

Bybussen til Hatting vil have samme ruteforløb som lokalbus 220. Dog vil bybussen vende i rundkørslen ved Hatting langs Storegade og køre tilbage til Horsens midtby.

Hvordan de ekstra flexbusafgange kommer til at ligge i køreplanen, vil være afhængig af den endelige økonomi for ruterne.

Omkostningerne for de to bybusser og driften holdes inden for de budgetterede 2,4 mio. kr. årligt, der fremgår af budgetaftalen 2020-2023.

Bybussen til Egebjerg-Gedved vil have samme ruteforløb som den nuværende rute 107. Dog vil bybussen vende ved Gedved Skole og køre tilbage til Horsens midtby. Kort: Horsens Kommune
Bybussen til Hatting vil have samme ruteforløb som lokalbus 220. Dog vil bybussen vende i rundkørslen ved Hatting langs Storegade og køre tilbage til Horsens midtby. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Annonce