Annonce
Horsens

Efter busbesparelser: Her kommer to nye busruter

Som en del af budgetaftalen for 2020 kommer der nu to nye busruter til henholdsvis Gedved og Hatting med den næste køreplan. Arkivfoto
Når den nye buskøreplan træder i kraft til næste år, er der to nye ruter med i planen. Det sker som en konsekvens af regionens besparelser.

Gedved: Nu er der udsigt til, at busbetjeningen af Gedved, Egebjerg og Hatting bliver klart forbedret.

Når den næste køreplan træder i kraft, bliver det med en ny bybus mellem Horsens, Egebjerg og Gedved, ligesom der også bliver sat en bybus ind til Hatting.

Plan- og miljøudvalget fik på udvalgets møde tirsdag en orientering om den kommende ordning.

Det fortæller formand for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

- Der er to busser, der bliver sat ind på de to nye ruter, og så vil der være nogle af afgangene i ydertidspunkterne, der bliver som flexafgange, fortæller Martin Ravn.

De nye busruter bliver etableret som en konsekvens af store besparelser hos Midttrafik.

Rute 107 mellem Skanderborg og Horsens via Gedved og Egebjerg er blevet kraftigt reduceret, og derfor blev det besluttet med vedtagelsen af Horsens Kommunes budget 2020, at der skulle etableres bybusser til Egebjerg-Gedved og Hatting.

De to busser vil blive indsat i forbindelse med køreplanen, der træder i kraft ved udgangen af juni 2020.

Annonce
Nogle af afgangene i ydertidspunkterne bliver som flexafgange.

Martin Ravn (V), udvalgsformand

Forventet timedrift

Hvordan køreplanen præcist kommer til at se ud, er endnu ikke fastlagt, men det er tanken, at de to nye bybusruter som udgangspunkt skal have timedrift på hverdage og i weekenden.

Bybussen til Egebjerg-Gedved vil have samme ruteforløb som den nuværende rute 107. Dog vil bybussen vende ved Gedved Skole og køre tilbage til Horsens midtby.

Der vil blive lavet et nyt stoppested for flextur ved sygehuset i Horsens.

Forbedringerne af busbetjeningen i Gedved gælder kun forbindelsen til Horsens. Der sker ikke nogen forbedringer i forhold til busbetjeningen mod Skanderborg. Den vil fortsat være reduceret til afgange morgen og eftermiddag.

Bybussen til Hatting vil have samme ruteforløb som lokalbus 220. Dog vil bybussen vende i rundkørslen ved Hatting langs Storegade og køre tilbage til Horsens midtby.

Hvordan de ekstra flexbusafgange kommer til at ligge i køreplanen, vil være afhængig af den endelige økonomi for ruterne.

Omkostningerne for de to bybusser og driften holdes inden for de budgetterede 2,4 mio. kr. årligt, der fremgår af budgetaftalen 2020-2023.

Bybussen til Egebjerg-Gedved vil have samme ruteforløb som den nuværende rute 107. Dog vil bybussen vende ved Gedved Skole og køre tilbage til Horsens midtby. Kort: Horsens Kommune
Bybussen til Hatting vil have samme ruteforløb som lokalbus 220. Dog vil bybussen vende i rundkørslen ved Hatting langs Storegade og køre tilbage til Horsens midtby. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce