Annonce
Horsens

Halvdelen af rampe genåbner efter brand: Skader løber op i 17.000 kroner

Det vil koste 17.000 kroner at reparere Gedved Superrampe. Foto: Jens Amtoft
Skaderne er nu gjort op efter branden i Gedved Superrampe. Horsens Kommune har sagt god for, at rampen skal genopbygges.
Annonce

Gedved: Et brændende traktordæk gjorde mandag aften stor skade på Gedved Superrampe. Nu har manden bag superrampen Niels Ibsen opgjort skaderne.

- Der skal udskiftes materialer for 17.000 kr. Der er syv af de dyre skatelite-plader, der skal udskiftes, og to underliggende krydsfinerplader, fortæller han.

Opgørelsen er blevet sendt til Horsens Kommune, der har svaret med det samme.

- Kommunen har betingelsesløst accepteret opgørelsen. De har sagt, at jeg bare kan gå i gang. Det skal bare repareres. Jeg ved ikke helt, hvor lang tid der går, før rampen er klar igen, for pladerne skal bestilles hjem fra USA. Der går måske tre uger, før jeg kan have pladerne, men det afhænger også af, om der er noget sommerferie hos de firmaer, der skal levere, siger Niels Ibsen.

De skaterglade børn og unge behøver dog ikke undvære en tur på rampen så længe.

- Det er planen at åbne den ene halvdel af rampen - måske allerede i weekenden. Det vil sige, at man kan bruge den ene side af rampen, der ikke har taget skade. Den del af rampen, man ikke må køre på, bliver simpelthen spærret af. Der bliver monteret nogle lameller på det område, der er ødelagt, fortæller Niels Ibsen.

Grundkonstruktionen har ikke taget skade, fortæller han.

Man kan følge med på Gedved Superrampes Facebook-side, hvis man vil vide, hvornår den halvdel, der er i orden, åbner igen.

Jeg har fået masser af tilbud om hjælp. Folk tilbyder rengøring af rampen - nogen foreslår en arbejdsdag. Der bliver tilbudt hjælp til alt, hvad der har med rampen at gøre. Der er en kæmpeopbakning.

Niels Ibsen, Gedved Superrampe

Annonce

Stor opbakning

Siden branden har Niels Ibsen oplevet en stor opbakning.

- Det er helt vildt. Folk har stået i kø for at gøre noget. Jeg har fået masser af tilbud om hjælp. Folk tilbyder rengøring af rampen - nogen foreslår en arbejdsdag. Der bliver tilbudt hjælp til alt, hvad der har med rampen at gøre. Der er en kæmpeopbakning, siger Niels Ibsen.

Thomas Brodie, der er en af initiativtagerne til den forældregruppe, der går ture i området om aftenen, har således over for Horsens Folkeblad givet udtryk for, at mange i Gedved er bekymrede for rampens eksistens.

- På vores møde tirsdag aften var der mange, der bakkede op om rampen, siger Thomas Brodie.

Ifølge Niels Ibsen er der kommet forslag om indhegning eller videoovervågning af rampen.

- Selvfølgelig kan man det, men det er der ikke rigtig noget ved. At skate handler om frihed og fritid - at dyrke sin sport, når man har lyst til det. Til gengæld bliver der fremover holdt ekstra øje med rampen, og vi passer godt på hinanden, siger Niels Ibsen.

Han vurderer, at det vil tage en weekend at reparere skaderne - når materialerne er kommer hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Annonce