Annonce
Debat

Efter afvist placering af naturbørnehave: Facebook-demokratiet længe leve - eller hvad?

Jakob Bille. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: På knap en uge voksede Facebook-gruppen "Bevarelse af naturen omkring Nørrestrand ved Horsens" fra nogle få stykker til 2600 personer - flot.

Jeg er selv medlem af gruppen, for som der står i formålsparagraffen: "Gruppen er oprettet med det formål at få så mange borgere i Horsens til at se værdien i at bevare naturen omkring Nørrestrand".

Hvem kan ikke bakke op om det? Jeg kan i hvert fald. Jeg nyder selv godt af det naturskønne Nørrestrand, som især i denne årstid er utrolig smuk.

I den forgangne uge har jeg læst om mange synspunkter i gruppen. Specielt har 70-100 medlemmer opponeret kraftigt mod planerne om placeringen af en naturbørnehave, spejderhytte/naturcenter og en cykelbro over Nørrestrand syd for Nordre Strandvej.

Dette er bakket op af Lisbeth Torfing fra Enhedslisten og Martin Ravn fra Venstre, som samtidig har udkæmpet en kamp om, hvem der er Horsens' mest grønne parti.

Sagen tager en dramatisk drejning fredag 15. januar, da borgmesteren melder ud, at han nu heller ikke kan bakke op om placeringerne syd for Nordre Strandvej - selvom han egentlig synes, det er en god idé.

Denne melding kvitterer Martin Ravn efterfølgende for på Facebook-gruppen med ordene: "Tillykke til jer og til os alle".

Jamen, hvad skete der lige her - og tillykke med hvad?


På seks-syv dage bliver den demokratiske proces fuldstændig kvast, og høringsprocessen bliver afsporet og sat ud af kraft.

Jakob Bille


På seks-syv dage bliver den demokratiske proces fuldstændig kvast, og høringsprocessen bliver afsporet og sat ud af kraft.

Hvad med børnene? Hvad med forældrene, som har planlagt efter et værdifuldt naturdagtilbud? Hvad med spejderne? Hvad med cyklisterne? Hvornår skal de høres, og tæller deres mening ikke?

Jeg og LA stemte for et naturdagtilbud placeret syd for Nordre Strandvej. En fantastisk idé, der vil give de børn, der bor i området, de bedste tænkelige rammer.

De vil få mulighed for leg og læring lige midt i naturen året rundt. Samtidig vil et naturcenter give spejderne mulighed for at udleve deres passion i de samme smukke omgivelser.

Begge projekter vil kunne udføres i samhørighed med naturen, men projektet er nu stoppet.

LA og jeg er fortaler for stor borgerinddragelse. Men det skal foregå demokratisk med respekt for høringsprocessen. Alle parter skal høres - tilhængere såvel som modstandere.

Det må ikke alene være antallet af medlemmer i en Facebook-gruppe, der afgør de politiske beslutninger.

Facebook er et fantastisk debatforum, som skal ses som supplement i borgerinddragelsen - det må aldrig stå alene, så vi får ren "Facebookdemokrati"!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce