Annonce
Skanderborg Håndbold

Efter aflysning af Smukfest: Fodboldklub må nedjustere budget med en halv million

Smukfest 2020 er aflyst - og det får store økonomiske konsekvenser for det lokale foreningsliv, som blandt andet tjener penge på at hjælpe med oprydning efter festivalen. Foto: Jens Thaysen
Tirsdag aflyste Smukfest året festival på grund af coronakrisen. Det går hårdt ud over de lokale foreninger.

FODBOLD: Da Smukfest torsdag officielt aflyste årets festival i Bøgeskoven på grund af coronakrisen, gav det straks panderynker hos de lokale foreninger.

For en stor del af deres indtægtskilde kommer fra den årlige festival, hvor foreningerne stiller mandskab til rådighed og tjener penge på boder og oprydning. Det gælder også FC Skanderborg.

- Vi kommer til at nedjustere vore budget med en halv million kroner. Vi havde lige lavet nyt budget i sidste uge, og nu må vi så i gang med en ny justering, siger Christian Gelvad Marcussen, der er formand i FC Skanderborg og fortsætter:

- Det er et stort beløb, og det er ikke en indtægt, vi kan få på anden vis, så det får selvfølgelig konsekvens for vores medlemmer, hvor vi blandt andet kommer til at skære ned på stævnetilskud. Vi har trænere og holdledere, som modtager mindre honorar, men vi kan ikke bare rive deres kontrakter i stykker, for så er der ikke nogen forening at vende tilbage til, når vi kommer ud på den anden side af krisen.

Annonce

FC Skanderborg

-FC Skanderborg har 1.000 medlemmer

-Og tjener cirka 0,5 mio. kroner på Smukfest ved at sælge morgenmad, sælge varme brusebade i klubbens faciliteter og ved at rydde op på banerne efter festivalen.

-De manglende indtægt får blandt andet konsekvens for tilskud til stævner

Eksistens ikke truet

Formanden fortæller, at bestyrelsen har holdt bestyrelsesmøder oftere end nogensinde før, men at klubbens eksistens ikke er truet på trods af de manglende penge, klubben tjener under Smukfest.

- Vi har heldigvis en pæn egenkapital, så vi er ikke truet på eksistensen. Men vi har også lige bedt vores medlemmer betale kontingent for første halvår, selv om de ikke kan bruge vores faciliteter. Kan vi forvente samme forståelse, hvis vi kommer ind i andet halvår? Så kan vi hurtigt blive truet på eksistensen, og det ville være en katastrofe, siger Christian Gelvad Marcussen.

Derfor bliver nyheden om kulturministeriets hjælpepakke til foreningslivet også modtaget positivt.

- Det er hårde tider det her, og foreningslivet er, som jeg ser, en vital samfundsinteresse. Derfor vil det også kun give mening, hvis der nu bliver lavet en hjælpepakke, der kan holde hånden under vores foreningsliv, siger FC Skanderborgs formand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce