Annonce
Horsens

Efter 51 år på posten: Nu overdrager stifteren ansvaret for Frandsen Group

Benny Frandsen kunne sidste år fejre 50 års jubilæum for virksomheden, som han selv har været direktør for indtil nu. Nu går han på det, han kalder halvpension. Posten som administrerende direktør for koncernen Frandsen Group har han overdraget til selskabets bestyrelsesformand. Arkivfoto
Benny Frandsen træder tilbage som administrerende direktør for koncernen, han stiftede i 1968. Afløseren bliver bestyrelsesformanden, der af Frandsen Group beskrives som en international, erfaren og visionær leder og branchemand.

Horsens: Belysnings- og designkoncernen Frandsen Group får ny administrerende direktør.

Benny Frandsen, som har stået i spidsen for sin virksomhed, siden han stiftede den i 1968, overlader nu direktørposten til Torben Paulin.

Benny Frandsen er fyldt 78 år, og allerede sidste forår afslørede han til Horsens Folkeblad, at han var på jagt efter sin afløser. Kort tid før var Torben Paulin trådt ind i selskabets bestyrelse som formand, og det er ham, der nu er udpeget som direktør.

Annonce

Bag om Frandsen

  • Benny Frandsen etablerede Frandsen Belysning i 1968 i sin private kælder i Skanderborg. Han fik især succes med design af den runde lampe "Ball", der også er en sællert i dag, og inden længe måtte han etablere fabrik i Skanderborg for at følge med efterspørgslen.
  • I 1993 blev firmaet opkøbt og slået sammen med Brædstrup-firmaet Lyskilde. Benny Frandsen fortsatte som direktør og købte i 1996 firmaet tilbage.
  • Frandsen Lighting, som firmaet kom til at hedde, holdt til i Brædstrup indtil 2009, da domicilet på Egeskovvej nord for Horsens blev opført.
  • I dag designer, producerer og markedsfører Frandsen både belysning og møbler til hele verden. Frandsen Group er moderselskab for virksomhederne Frandsen Retail, Frandsen Project, Verpan og Rewired.
  • Frandsens lamper produceres i Horsens, Polen og Kina. Produktionen i Horsens står for ca. 20 pct. Dét er, ligesom den polske produktion, specialproduktion, mens masseproduktion sker i Kina.
  • Benny Frandsen har to voksne børn, der også er involveret i virksomheden. Datteren Pernille, der er operationel chef, og sønnen Peter, der er direktør i datterselskabet Verpan, ejer hver en andel af aktierne, men de har alle været enige om, at ingen af dem skulle arve posten som direktør for det hele. "De er glade og dygtige i de job, de har, så det ville være synd at trække dem væk derfra", siger Benny Frandsen.

Ikke hr. hvem som helst

Torben Paulin, 53 år, er en erfaren branchemand. Blandt andet har han i 23 år været tilknyttet den verdensomspændende møbel- og boligkoncern BoConcept, heraf fem år som administrerende direktør, og dermed har han i en årrække været en af Frandsen Groups førende kunder.

- Han har et godt kendskab til virksomheden både udefra og fra tiden som bestyrelsesformand også indefra. Han har et godt forhold til huset og personalet. Og så har han vist i BoConcept, at han er en dygtig administrerende direktør. Han er ikke hr. hvem som helst, så jeg er supertryg, siger Benny Frandsen.

Det sidste er det vigtigste, tilføjer han.

- Når jeg nu går på halvpension og måske senere på helpension, skal jeg ikke gå og spekulere på forretningen. Jeg føler mig helt tryg ved at overdrage ansvaret til Torben Paulin.

Fortsætter i drømmejob

Benny Frandsen understreger, at den ny direktør vil få det råderum, der er nødvendigt, selvom han ikke selv helt slipper kontakten til den virksomhed, der har været hans baby i mere end 50 år.

Den afgående direktør træder nu ind i selskabets bestyrelse, og samtidig vil han fortsætte sin gang i virksomheden i det omfang, helbredet spiller med. Her vil han være tilknyttet som konsulent med fokus på design-udvikling - et drømmejob, siger Benny Frandsen. Det var netop drømmen om at blive international designer, der i 1968 fik ham til at starte det, der er i dag er blevet til Frandsen Group.

Den fremtidige bestyrelse er endnu ikke helt på plads, fortæller Benny Frandsen.

- Bliver du bestyrelsesformand?

- Det tror jeg ikke. Det er ikke planen, men vi skal lige have bestyrelsen helt på plads. Planen er at supplere op med de rette professionelle folk, som den ny direktør har det godt med, og så tager vi den derfra, siger den afgående direktør.

Direktørskiftet, som først nu er blevet officielt, har virkning fra 1. august, oplyser Benny Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce