Annonce
Horsens

Efter 40 år med hjemmelavet mad i Kattesund: Hanne Rasmussen takker af

Greva Smørrebrød har ligget i Kattesund siden 1960. Gennem hele perioden har forretningen blot haft to forskellige ejere, heriblandt den nuværende, Hanne Rasmussen, der er på vej på pension. Foto: Claus Skovholm
Efter 40 år med knokkelarbejde er Hanne Rasmussen klar til at takke af som indehaver af Greva Smørrebrød. Hun søger en arvtager med hjertet på det rette sted.

Rettelse: Der søges ikke en ny forpagter, som der i første omgang stod nævnt i artiklen. Der søges en ny ejer.

Horsens: Efter 40 år med hjemmelavet mad på gode råvarer er Hanne Rasmussen klar til at give stafetten videre.

Den 64-årige indehaver af Greva Smørrebrød i Kattesund har blikket rettet mod pension og søger derfor en person, der har mod på at overtage hendes lejemål og videreføre smørrebrødsforretningen.

- Jeg er ved at være en halvgammel kvinde, og efter 40 år med knokkelarbejde kan jeg mærke på min krop, at det er ved at være slut, siger Hanne Rasmussen, der er den blot anden indehaver af Greva Smørrebrød, som kan fejre 60 års jubilæum næste år.

- Jeg håber, at den, der overtager, vil føre forretningen videre i samme ånd, siger hun.

Mange er kommet ind i forretningen og har sagt: "Neej, hvad er det da, vi læser? Hvad skal vi da gøre?" Så jeg håber, jeg kan give stafetten videre til en med hjertet på det rette sted, der ønsker at føre ånden videre.

Hanne Rasmussen

40 år med samme recept

Hanne Rasmussen er udlært i Greva Smørrebrød, der er leveringsdygtig i smørrebrød og frokostmad, og det var også her, hun blev fuldtidsansat i 1982.

I 17 år var hun menig ansat, inden hun i 1999 overtog ejerskabet fra forretningens første ejer Vagn Nielsen, der i 1960 etablerede forretningen med sin kone Grethe Nielsen. 1. august i år kunne Hanne Rasmussen markere 20 års jubilæum som indehaver og 40 års tilknytning til forretningen i alt.

40 år, hvor recepten har været den samme.

- Hele vejen igennem har vi overlevet på at lave hjemmelavet mad af gode råvarer. Der har været mange smørrebrødsforretninger her i byen, men vi er den eneste smørrebrødsforretning, der har overlevet gennem så mange år. For folk kan smage, når noget er hjemmelavet, siger Hanne Rasmussen, der gennem årene har lavet alt fra bunden.

- Lige med undtagelse af hamburgerryg, rullepølse og saltkød, tilføjer hun.

Hjertet på rette sted

Hanne Rasmussen offentliggjorde for nyligt sin snarlige afgang på Facebook, og siden da har reaktionerne ikke været få.

- Mange er kommet ind i forretningen og har sagt: "Neej, hvad er det da, vi læser? Hvad skal vi da gøre?" Så jeg håber, jeg kan give stafetten videre til en med hjertet på det rette sted, der ønsker at føre ånden videre. Så kan den godt overleve i 20 år mere, siger hun.

Hanne Rasmussen, der foreløbig har fået et par henvendelser på lejemålet, fortsætter med at arbejde, indtil den rette arvtager er fundet.

64-årige Hanne Rasmussen er udlært i Greva Smørrebrød og har de seneste 20 år stået i spidsen for forretningen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce