Annonce
Horsens

Efter 29 år er det slut: Modebutik i hjertet af Horsens lukker

Stoplight lukker efter 29 år i midtbyen. Siden 2002 har butikken haft til huse på Jessensgade 14. Nu venter en ombygning, og så rykker en ny lejer ind i stueetagen i den ejendom, Hanne og Johannes Nielsen ejer - og i øvrigt bor i øverst oppe under taget. Foto: Morten Pape
Hanne og Johannes Nielsen ejer stadig Jessensgade 14, men snart er det slut med at drive butik på stedet. Stoplight har ophørsudsalg, og inden længe skal der bygges om til en lejer, der overtager stueplan i hjørnebutikken midt i Horsens.

Horsens: "Stoplight lukker efter 29 dejlige år midt i Horsens. Kom og tøm butikken".

Sådan lyder det i annoncer fra modebutikken på hjørnet af Hospitalsgade, Jessensgade og Søndergade.

En lukkedato er ikke definitiv, men snart er det slut med tøjsalg fra den smukke ejendom for Hanne og Johannes Nielsen.

Ægteparret ejer bygningen, bor privat på 3. sal og lejer i fremtiden stuen ud til en anden aktør - navnet på vedkommende kan ikke afsløres endnu.

Endnu venter Hanne og Johannes Nielsen på håndværkerne, men sikkert er det, at formentlig resten af 2019 kommer til at gå med ombygning.

- Det er underligt at tænke på, at det snart er slut, men vi har i et halvt år talt om: Hvad skulle vi, lyder det fra ægteparret.

Krise er der på ingen måde tale om, fastslår de. Forretningen går godt, og økonomien er sund, men der går rigtig mange timer med at være butiksejere, alderen er en faktor, fire børnebørn kan få mere glæde af bedsteforældrene, og så bliver der nu mulighed for at udnytte førstesalen meget bedre end i dag.

Den bruges ikke til butik længere. I stedet bygges der tre lejligheder. Den kommende lejer råder altså "kun" over stueplan.

På andensalen er der fortsat tandlæge, og så bor parret på 11. år i taglejligheden med vue ud over et Søndergade under forvandling.

Annonce

Masser af butikserfaring

Hanne og Johannes Nielsen har drevet Stoplight i 29 år. Først lå den i Biledgaard Centret, hvor parret i 1997 også åbnede modebutikken B-Young. I 1998 åbnede de yderligere en B-Young-butik i Vejle, som siden blev afhændet.

I årene 2001 og 2002 blev først B-Young og siden Stoplight rykket fra det, der i dag er Bytorv Horsens, til Jessensgade 14 - i forbindelse med parrets køb af ejendommen. Forretningen blev siden til Stoplight.

En Stoplight-butik i Skanderborg kom til i 2007, men den blev senere afhændet. I de senere år har familien Nielsen alene drevet forretningen i Horsens.

Nielsen-parret er drevne i tøjbranchen. De åbnede for mange år siden Gine i Vejle, Kolding, Fredericia, Odense og på Søndergade i Horsens. De afsluttede senere kædesamarbejdet og blev selvstændige.

Ophørsudsalget hos Stoplight, der servicerer kvinder +30 med tøj til hverdag og fest, startede i mandags.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Annonce