Annonce
Horsens

Efter 29 år er det slut: Modebutik i hjertet af Horsens lukker

Stoplight lukker efter 29 år i midtbyen. Siden 2002 har butikken haft til huse på Jessensgade 14. Nu venter en ombygning, og så rykker en ny lejer ind i stueetagen i den ejendom, Hanne og Johannes Nielsen ejer - og i øvrigt bor i øverst oppe under taget. Foto: Morten Pape
Hanne og Johannes Nielsen ejer stadig Jessensgade 14, men snart er det slut med at drive butik på stedet. Stoplight har ophørsudsalg, og inden længe skal der bygges om til en lejer, der overtager stueplan i hjørnebutikken midt i Horsens.

Horsens: "Stoplight lukker efter 29 dejlige år midt i Horsens. Kom og tøm butikken".

Sådan lyder det i annoncer fra modebutikken på hjørnet af Hospitalsgade, Jessensgade og Søndergade.

En lukkedato er ikke definitiv, men snart er det slut med tøjsalg fra den smukke ejendom for Hanne og Johannes Nielsen.

Ægteparret ejer bygningen, bor privat på 3. sal og lejer i fremtiden stuen ud til en anden aktør - navnet på vedkommende kan ikke afsløres endnu.

Endnu venter Hanne og Johannes Nielsen på håndværkerne, men sikkert er det, at formentlig resten af 2019 kommer til at gå med ombygning.

- Det er underligt at tænke på, at det snart er slut, men vi har i et halvt år talt om: Hvad skulle vi, lyder det fra ægteparret.

Krise er der på ingen måde tale om, fastslår de. Forretningen går godt, og økonomien er sund, men der går rigtig mange timer med at være butiksejere, alderen er en faktor, fire børnebørn kan få mere glæde af bedsteforældrene, og så bliver der nu mulighed for at udnytte førstesalen meget bedre end i dag.

Den bruges ikke til butik længere. I stedet bygges der tre lejligheder. Den kommende lejer råder altså "kun" over stueplan.

På andensalen er der fortsat tandlæge, og så bor parret på 11. år i taglejligheden med vue ud over et Søndergade under forvandling.

Annonce

Masser af butikserfaring

Hanne og Johannes Nielsen har drevet Stoplight i 29 år. Først lå den i Biledgaard Centret, hvor parret i 1997 også åbnede modebutikken B-Young. I 1998 åbnede de yderligere en B-Young-butik i Vejle, som siden blev afhændet.

I årene 2001 og 2002 blev først B-Young og siden Stoplight rykket fra det, der i dag er Bytorv Horsens, til Jessensgade 14 - i forbindelse med parrets køb af ejendommen. Forretningen blev siden til Stoplight.

En Stoplight-butik i Skanderborg kom til i 2007, men den blev senere afhændet. I de senere år har familien Nielsen alene drevet forretningen i Horsens.

Nielsen-parret er drevne i tøjbranchen. De åbnede for mange år siden Gine i Vejle, Kolding, Fredericia, Odense og på Søndergade i Horsens. De afsluttede senere kædesamarbejdet og blev selvstændige.

Ophørsudsalget hos Stoplight, der servicerer kvinder +30 med tøj til hverdag og fest, startede i mandags.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce