Annonce
Horsens

Efter 25 år: Bomles Venner brager ind på førstepladsen på Dansktoppen

Bomles venner med Thomas "Bomle" Englund i spidsen er netop strøget ind på en førsteplads på Dansktoplisten. På fotoet er "Bomle" omgivet af fra venstre Tommy Franck, Jacob Houmøller og Nikolaj Lyngbye, John Petersen manglede ved aftenens øvesceance. Foto: Morten Pape
Bomles Venner ligger nummer et på Dansktoplisten på P5 med deres nye single "Du skal ikke græde mere".

Horsens: Det skulle tage godt og vel 25 år, før det horsensianske orkester Bomles Venner, som spiller musik af Bamses Venner, skulle høre sig selv i radioen - og det endda fra en førsteplads på hitlisten Dansktoppen på P5. Noget som stifter og forsanger i Bomles Venner, Thomas "Bomle" Englund lige skal vænne sig til.

- Det er sgu da vildt, og ret flippet at se sig selv der på listen og blive nævnt og ikke mindst spillet i Danmarks Radio, siger han og fortsætter:

- Det har vi ikke prøvet før, og jeg kan ikke helt finde ud af, at det er os. Men jeg tror, det lyder godt. Man kan jo altid selv finde et eller andet, man ville lave om, for man er sin egen største kritiker. Før har vi jo bare været ude at spille til halbal og fester og den slags, fortæller han.

Annonce

Vil stadig spille Bamse

Nummeret, som har taget dansktop-danmark med storm, er en oversættelse af en amerikansk countrysang, præcis som Bamses Venner også gjorde det.

Den hedder "Du skal ikke græde mere" med dansk tekst af Calle Sand, som i sin tid udsendte en håndfuld Bamses Venner. Sangen er en version af countryrock-evergreenen "Before The Next Teardrop Falls".

- Den passede rigtig godt til det, vi laver. Den er måske den Bamse-sang, der aldrig rigtig er blevet lavet, lyder det fra Thomas "Bomle" Englund.

Orkestret Bomles Venner, som tæller Thomas "Bomle" Engelund, bas og vokal, Tommy Franck, hammondorgel, klaver og kor, Jacob Houmøller, trommer og kor, John Petersen, akustisk guitar, key og kor, og Nicolaj Lyngbye, leadguitar, akustisk guitar og kor, har netop holdt 25-års jubilæum med at spile andres sange. Og selvom succesen over den første single er til at tage at føle på, står der ikke et album og venter i kulissen.

- Det er spændende og kribler i maven på en ny måde, det er noget helt andet. Men indtil videre har vi ikke andre sange. Vi tager lige én sang ad gangen, men hvis det bliver ved at gå godt, så må vi se, hvad der sker. Det ender måske nok i en ep – men det er jo også kun over to numre, lyder det.

For spørger man Thomas "Bomle" Englund, er orkestret i virkeligheden mest interesseret i at fortsætte, som det allerede gør - med at spille Bamses Venner og gøre folk glade ved festlige lejligheder.

- Vi drømmer om at komme ud at spille lidt mere og få lidt bedre job. Og så blive ved med at lave et nummer i ny og næ. Det er spændende at se, hvad fremtiden bringer, men det her betyder ikke, at vi lægger Bamses Venner på hylden. Det er det, vi kan, det her er bare et ekstra krydderi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce