Annonce
Horsens

Efter 22 års tjeneste: Præst sendt afsted med pæne ord

Anna Sofie Orheim Andersen skal være præst i Fredericia. Søndag tog hun afsked med sin arbejdsplads gennem 22 år, Hatting Kirke, hvor menighedsrådsformand Erhardt Nielsen satte ord på hendes virke i sognet. Foto: Erhardt Nielsen
Anna Sofie Orheim Andersen har fået nyt job i Fredericia. Søndag tog menigheden afsked med en dygtig præst og et vellidt menneske.

Hatting: En troværdig samarbejdspartner for menighedsrådet, en person, der med evner som en god skuespiller har kunnet fastholde børns opmærksomhed i kirken, og en præst, der med nærvær har været en menneskelig støtte i sognet.

Det var ikke lovord, der manglede, da sognepræst Anna Sofie Orheim Andersen søndag for sidste gang stod for gudstjenesten i Hatting Kirke.


Annonce

En stor og varm tak til Anna Sofie for, hvad hun har givet os.

Erhardt Nielsen


Her har hun gjort tjeneste i 22 år, men muligheden for et jobskifte har kaldt hende til Fredericia, hvor hun skal være præst i Trinitatis Kirken.

En stor og varm tak

Erhardt Nielsen, formand for Hatting Menighedsråd, benyttede afskeden i søndags til at fremhæve Anna Sofie Orheim Andersens kvaliteter.

- En stor og varm tak til Anna Sofie for, hvad hun har givet os. De bedste ønsker for fremtiden, for hende og hele familien, lyder det fra menighedsrådsformanden.

Han uddyber, at provst Annette B. Bennedsgaard pr. 1. november har konstitueret sognepræst Helle Margrethe Krogh som midlertidig erstatning for Anna Sofie Orheim Andersen.

Annonce

50/50-præst

Indtil udgangen af året skal hun dosere sin indsats 50/50 mellem Hatting Kirke og sognebørnene i Brædstrup, Tønning, Træden, Grædstrup og Sønder Vissing, hvor hun i forvejen arbejder.

- Helle Margrethe Krogh vil i Hatting hovedsagelig tage sig af begravelser, konfirmander og gudstjenester på centeret samt enkelte gudstjenester i Hatting Kirke. Herudover vil Torsted- præsterne og provsten være vores præster på de fleste søndage og gennem julens helligdage, oplyser Erhardt Nielsen.

24. november vil provsten på et møde med det nyvalgte menighedsråd i Hatting redegøre for sine planer vedrørende ansættelse af en ny præst, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce