Annonce
Ikast-Brande

Effekten af vaccinerne begynder at vise sig

Blandt de smittede var der ingen over 70 år. Det kan tyde på en vaccine-effekt. Grafik: Ikast-Brande Kommune

Ikast/Brande: Meget tyder på, at effekten af at vaccinere den ældste del af befolkningen mod covid-19 først, for alvor er begyndt at vise sig.

I hvert fald var ingen af de 61 indbyggere i Ikast-Brande Kommune, der blev registreret som værende smittet med corona-virus i de første fire uger af marts, over 70 år gamle, mens seks var i aldersgruppen 61-70 år. Ligeså mange var i aldersgruppen 51-60 år, mens syv var i aldersgruppen 41-50 år.

Flest smittetilfælde blev der fundet i aldersgruppen 31-40-årige, som med 16 smittetilfælde stod for ca. en fjerdedel af de registrerede tilfælde i Ikast-Brande Kommune.

Blandt de yngste børn i alderen 0-10 år blev der ikke registreret et eneste smittetilfælde i de to første uger af marts, mens der i uge 11 og 12 til sammen blev fundet 10 smittetilfælde alene i denne aldersgruppe.

Onsdag før påske opgjorde Ikast-Brande Kommune incidenstallet (antallet af smittede de seneste 7 dage pr. 100.000 indbyggere) til 29 på baggrund af 12 registrerede smittetilfælde den seneste uge. Heraf stod Ejstrupholm og Klovborg hver for tre, mens der blot var registreret et enkelt tilfælde i Brande-området.

Med fem positive tests stod kommunens største by, Ikast, for de fleste smittetilfælde, men samlet set var smitten på det laveste niveau siden uge 9, hvor der blot blev fundet fire smittetilfælde i hele Ikast-Brande Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce