Annonce
Horsens

E45 skal have seks spor - også hvis S svigter igen

Fatma Øktem. Arkivfoto

Læserbrev: Det bliver dejligt, hvis Venstre får støtte fra Socialdemokratiet, når vi efter det kommende folketingsvalg skal prioritere en ny udvidelse af E45.

Det vil være en helt ny situation. For Venstre og vores venner har hidtil været alene om at prioritere E45.

Og vi vil prioritere E45 igen efter valget - også hvis vi må undvære Socialdemokratiet igen.

Før sidste folketingsvalg lovede jeg at kæmpe for seks spor på E45 - først på de mest belastede strækninger fra Aarhus til Vejle, men på sigt på hele strækningen fra Randers til Vejle.

Den første vigtige etape - fra Aarhus Syd til Skanderborg Syd - er nu etableret. Det har været en succes. Det sparer østjyderne timer hver eneste dag. Men vi skal videre.

Efter det kommende valg skal vi i gang med de næste store etaper. Vi er allerede i gang. Vi har nemlig også sat gang i VVM-undersøgelser af udvidelsen til seks spor på de øvrige strækninger fra Randers til Vejle. Det sker lige nu.

Jeg vil være klar til at prioritere seks spor på hele strækningen fra Randers til Vejle. Og jeg vil være klar til at prioritere en Marselistunnel i Aarhus.

Finansieringen er jeg klar til at hente ved at annullere den togbro til fem mia. kr. over Vejle Fjord, som Socialdemokratiet med djævelens vold og magt vil etablere, selv om den kun sparer østjyske togpassagerer nogle få minutter på rejsen til København.

Kære Henrik Dam: Skulle vi ikke være enige om at prioritere det, Østjylland har allermest brug for? Det vil jeg.

Jeg ved godt, hvad østjyderne har mest brug for: Hellere seks spor på E45 end at spare nogle få minutter i toget til København.

Kan vi regne med Socialdemokratiet? Er I klar til at lytte til østjyderne? Også når valgkampen er overstået?

Annonce

Finansieringen er jeg klar til at hente ved at annullere den togbro til fem mia. kr. over Vejle Fjord, som Socialdemokratiet med djævelens vold og magt vil etablere, selv om den kun sparer østjyske togpassagerer nogle få minutter på rejsen til København.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce