Annonce
Horsens

Dyrskue tager form: Nu også med streetfood

Streetfood fra flere trucks bliver en del af dyrskuet midt i juni. Privatfoto
Madmarked, Street Food, workshops, leg og formidling om landbrug og fødevarer kommer til at præge dyrskuet i Horsens 14. og 15. juni.

Horsens: Forberedelserne til årets dyrskue i Horsens skrider frem.

Som tidligere omtalt i avisen bliver der i år markante ændringer i forhold til tidligere år, og mad bliver sat i fokus på en helt anderledes måde.

Af samme grund har det traditionsrige arrangement skiftet navn til Horsens Dyrskue & Madmarked, og det finder sted 14. og 15. juni.

Selv om der stadig er tale om et dyrskue i traditionel forstand, vil der ske en masse nyt på pladsen som supplement til dyrene og maskinerne.

En vigtig del af dyrskuet bliver et madmarked, hvor en række fødevareproducenter og gårdbutikker fra hele Jylland deltager.

- I madmarkedet kan man nyde synet af maden samt smage og købe produkterne med hjem. Og de deltagende fødevareaktører brænder for at fortælle historien om deres produkter. Vi er meget bevidste om, at der skal være lækre rammer omkring produkterne, og derfor har vi skabt et koncept i samarbejde med virksomheden Frugtformidlingen, hvor produkterne kan synliggøres og formidles på en indbydende og nutidig måde, siger projektleder Mette Hein i en pressemeddelelse.

Hun oplyser, at flere af de nye dekorative elementer, der anvendes til bl.a. at udstille madproducenternes varer, er fremstillet i samarbejde med produktionsskolen i Horsens.

- Det visuelle betyder meget, og vi er glade for samarbejdet med produktionsskolen, som har gjort dette muligt, siger hun.

En anden vigtig del af madmarkedet er at give de besøgende inspiration til hverdagens retter.

Derfor vil der i gårdbutik-teltet løbende blive holdt workshops også med Frugtformidlingen.

- Vi afholder bl.a. en workshop om, hvordan man kan imponere sine gæster på terrassen med nordisk sommertapas, lavet med produkter fra gårdbutikteltet, siger Mette Hein.

Annonce
Vi kører med et nyt koncept med udgangspunkt i begrebet ”Street Food”, som er en anden form for bespisning, end vi hidtil har haft på dyrskuet.

Mette Hein, projektleder

Cafe Gran

Bespisningen på dyrskuet bliver også anderledes end tidligere.

- Vi kører med et nyt koncept med udgangspunkt i begrebet ”Street Food”, som er en anden form for bespisning, end vi hidtil har haft på dyrskuet. Også her bliver der fokus på kvalitetsfødevarer og den gode fortælling i lækre rammer, fortæller Mette Hein.

Hun oplyser, at dyrskuet er gået i samarbejde med Dining on Wheels, som er en del af Café Gran i Horsens.

Der vil være to-tre Dining on Wheels-foodtrucks i spiseområdet, hvor man kan få et lækkert måltid.

Det er ombyggede amerikanske mobil homes, der i dag fungerer som køkken- og udskænkningssteder på festivaler og lignende.

- Gæsterne vil kunne opleve nogle unikke foodtrucks med det kendte Café Gran-dna, hvor der er kælet for detaljerne hele vejen rundt. Det er lige fra udseende og indretning på bilerne til retterne, der bliver serveret, siger Mette Hein og tilføjer, at dyrskuet er meget glad for at have lokale samarbejdspartnere.

Fødevarer vil også blive del af det store legeland for børn, der kommer til at erstatte Tivoli.

Der bliver bl.a. køkkenskole og workshops for børn, hvor de kan prøve forskellige ting med udgangspunkt i mad, og der bliver god plads til sjove oplevelser.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce