Annonce
Horsens

Dyrskue tager form: Nu også med streetfood

Streetfood fra flere trucks bliver en del af dyrskuet midt i juni. Privatfoto
Madmarked, Street Food, workshops, leg og formidling om landbrug og fødevarer kommer til at præge dyrskuet i Horsens 14. og 15. juni.

Horsens: Forberedelserne til årets dyrskue i Horsens skrider frem.

Som tidligere omtalt i avisen bliver der i år markante ændringer i forhold til tidligere år, og mad bliver sat i fokus på en helt anderledes måde.

Af samme grund har det traditionsrige arrangement skiftet navn til Horsens Dyrskue & Madmarked, og det finder sted 14. og 15. juni.

Selv om der stadig er tale om et dyrskue i traditionel forstand, vil der ske en masse nyt på pladsen som supplement til dyrene og maskinerne.

En vigtig del af dyrskuet bliver et madmarked, hvor en række fødevareproducenter og gårdbutikker fra hele Jylland deltager.

- I madmarkedet kan man nyde synet af maden samt smage og købe produkterne med hjem. Og de deltagende fødevareaktører brænder for at fortælle historien om deres produkter. Vi er meget bevidste om, at der skal være lækre rammer omkring produkterne, og derfor har vi skabt et koncept i samarbejde med virksomheden Frugtformidlingen, hvor produkterne kan synliggøres og formidles på en indbydende og nutidig måde, siger projektleder Mette Hein i en pressemeddelelse.

Hun oplyser, at flere af de nye dekorative elementer, der anvendes til bl.a. at udstille madproducenternes varer, er fremstillet i samarbejde med produktionsskolen i Horsens.

- Det visuelle betyder meget, og vi er glade for samarbejdet med produktionsskolen, som har gjort dette muligt, siger hun.

En anden vigtig del af madmarkedet er at give de besøgende inspiration til hverdagens retter.

Derfor vil der i gårdbutik-teltet løbende blive holdt workshops også med Frugtformidlingen.

- Vi afholder bl.a. en workshop om, hvordan man kan imponere sine gæster på terrassen med nordisk sommertapas, lavet med produkter fra gårdbutikteltet, siger Mette Hein.

Vi kører med et nyt koncept med udgangspunkt i begrebet ”Street Food”, som er en anden form for bespisning, end vi hidtil har haft på dyrskuet.

Mette Hein, projektleder

Cafe Gran

Bespisningen på dyrskuet bliver også anderledes end tidligere.

- Vi kører med et nyt koncept med udgangspunkt i begrebet ”Street Food”, som er en anden form for bespisning, end vi hidtil har haft på dyrskuet. Også her bliver der fokus på kvalitetsfødevarer og den gode fortælling i lækre rammer, fortæller Mette Hein.

Hun oplyser, at dyrskuet er gået i samarbejde med Dining on Wheels, som er en del af Café Gran i Horsens.

Der vil være to-tre Dining on Wheels-foodtrucks i spiseområdet, hvor man kan få et lækkert måltid.

Det er ombyggede amerikanske mobil homes, der i dag fungerer som køkken- og udskænkningssteder på festivaler og lignende.

- Gæsterne vil kunne opleve nogle unikke foodtrucks med det kendte Café Gran-dna, hvor der er kælet for detaljerne hele vejen rundt. Det er lige fra udseende og indretning på bilerne til retterne, der bliver serveret, siger Mette Hein og tilføjer, at dyrskuet er meget glad for at have lokale samarbejdspartnere.

Fødevarer vil også blive del af det store legeland for børn, der kommer til at erstatte Tivoli.

Der bliver bl.a. køkkenskole og workshops for børn, hvor de kan prøve forskellige ting med udgangspunkt i mad, og der bliver god plads til sjove oplevelser.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce