Annonce
Horsens

Dyrlægeklinikker har åbent, men kører på nødblus

Dyrlægerne i Horsens Kommune har åbent, men tager sig kun af akutte behandlinger. Det sker for at undgå, at for mange er samlet på samme tid. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Ikke-akutte ting bliver skubbet foran, men det er fortsat muligt at besøge dyrlægen, hvis kæledyret bliver sygt.

Horsens: Der er stadig hjælp at hente, hvis dit kæledyr får brug for hjælp af dyrlægen. Vi holder åbent som normalt, men kører med nedsat personale, og vi laver ikke behandlinger, der ikke er akutte.

Sådan lyder det fra dyrlæge Vibeke Bjørn Rasmussen, medejer af Tvingstrup Dyreklinik.

Samme melding lyder fra flere andre dyrlæger i Horsens Kommune.

Alle steder er der stor fokus på, at kunderne ikke kommer for tæt på hinanden.

- Folk kan aflevere deres dyr uden for klinikken. Så kommer vi ud og tager selv dyrene ind i konsultationen. Vi beder også folk om at bestille tid og kun komme én person pr. dyr, siger Vibeke Bjørn Rasmussen.

Annonce

Corona og kæledyr

På Den Danske Dyrlægeforening er der nyttige informationer til dyreejere. Her kan du blandt andet læse, at:
  • Der er i øjeblikket ingen beviser for, at familiedyr, herunder hund og kat, kan blive smittet og syge af coronavirus Covid-19.
  • Spredning af virus sker hovedsaligt ved dråber. Der er stadg ikke noget, der tyder på, at familiedyr kan sprede virus mellem mennesker for eksempel via pelsen.
  • Selvom der ikke er bevis for, at kæledyr kan overføre smitte, bør man have fokus på sin håndhygiejne, når man plejer omgang med et dyr. Især, hvis der er tale om et dyr, der har været i kontakt med en person, der er smittet med corona.
  • Hvis man er smittet med coronavirus og har brug for at være i tæt kontakt med sit dyr, anbefaler Den Danske Dyrlægeforening, at man vasker hænder eller bruger håndsprit før og efter, og at man bærer mundbind, når man er i direkte kontakt med dyret. Det skyldes, at hunde og katte har andre bakterier, som kan overføres til mennesker, og som kan risikere at give infektion, når man i forvejen er svækket af coronavirus.

Kilde: Den Danske Dyrlægeforening

Forskudte teams

Hos Bygholm Dyrehospital har personalet valgt at køre i to teams, der arbejder forskudt.

- Det gør vi af to grunde. Både for ikke at være for mange mennesker og dermed mindske smittespredning. Men også for at undgå at blive ramt af karantæne og ikke kunne behandle dyrene, siger medejer Helle Johansen

Også på Bygholm Dyrehospital tager de sig kun af akutte behandlinger. Igen for at undgå, at der kommer for mange folk i klinikken.

- Det kan give lidt snak om, hvad der er akut og ikke akut, men generelt er der stor forståelse for, at vi bliver nødt til at gøre det sådan, siger Helle Johansen.

Horsens Dyreklinik, der holder til i Kattesund, oplyser på sin hjemmeside, at der arbejdes på klinikken som planlagt.

Også her henstilles der til, at folk venter udenfor, indtil der er fri bane for at sikre så få personer i klinikken som muligt.

Ejer af Horsens Dyreklinik, Helle Grann, oplyser til Horsens Folkeblad, at dyreklinikken som altid tilbyder hjemmebesøg, og at efterspørgslen på hjemmebesøg stiger i øjeblikket.

Ingen respiratorer fra dyrehospitaler

Den Danske Dyrlægeforening var allerede i sidste uge ude for at høre dyrlægerne, om de havde ledige respiratorer til sygehusene.

Men her kan Horsens ikke bidrage.

- Vi har kun en respirator, som vi selv bruger, når vi bedøver dyr, der skal opereres, fortæller Vibeke Bjørn Rasmussen fra Tvingstrup Dyreklinik.

Bygholm Dyrehospital kan heller ikke hjælpe på den konto.

- Vi bruger ikke respiratorer. Vores narkoser kan klare sig uden, siger Helle Johansen.

Også Horsens Dyreklinik melder hus forbi. Heller ikke her bruges der respiratorer ved operationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce