Annonce
Hedensted

Dyrlæge fik et heldigt generationskifte i gang: Jeg var ikke klar til bare at sælge

Henrik Meyer (tv.) har drevet dyrlægeklinik i Hornsyld i mange år. Nu har han solgt til Svend Erik Garbus (midten) og Thomas Binger Jessen (th.). Foto: Elisabet D. Hyttel
To dyrlæger fra Randers og Aarhus har købt dyrlæge Henrik Meyers klinik ved Hornsyld. Selv fortsætter han som almindelig ansat.

Hornsyld: Generationsskifte kan foregå på mange måder, og nogle gange spiller held en stor rolle.

Sådan har været for Henrik Meyer, der har haft Hornsyld Dyrlæger på Bjerrevej siden 1989.

- Jeg var begyndt at overveje, hvad der skulle ske med klinikken, for selvom to af mine børn er dyrlæger, var der ingen af dem, der havde lyst til at overtage, forklarer 63-årige Henrik Meyer.

Han kendte til en erhvervsmægler og fortalte ham, at han måske kunne have lyst til at sælge på et tidspunkt, men at han ikke skulle annoncere klinikken til salg nogen steder.

- Jeg var ikke klar til bare at sælge klinikken og holde op med at arbejde, fortæller Henrik Meyer.

Annonce

Dyrlæge på opkøb

Lidt nordpå sad de to dyrlæger Svend Erik Garbus og Thomas Binger Jessen, der ejer en klinik i henholdsvis Randers og Aarhus.

- Tendensen går i retning af, at kæder opkøber klinikkerne, men det havde vi ikke lyst til, så vi var faktisk på udkig efter klinikker, der lignede vores, vi kunne købe, forklarer 33-årige Svend Erik Garbus.

Han kendte tilfældigvis også den føromtalte erhvervsmægler, og pludselig var der et match.

- Vi har haft rigtig mange gode snakke om det hen over det seneste halve års tid, så det har været en god proces, siger Henrik Meyer.

Henrik Meyer har haft dyrlægeklinik på Bjerrevej siden 1989. I mange år sammen med sin kone Eva Jørgensen, der stoppede for nogle år siden på grund af sygdom. Foto: Elisabet D. Hyttel

Fra 1. juli har Svend Erik Harbus og Thomas Binger Jessen købt hver sin halvdel af Hornsyld Dyrlæger. Henrik Meyer er i stedet ansat som almindelig dyrlæge og ejer stadigvæk bygningen, et gammelt bindingsværkshus, som han lejer ud til de to andre.

- Jeg glæder mig til at komme ned på en 37 timers arbejdsuge og stadigvæk have kontakten til kunderne, siger Henrik Meyer.

Annonce

Faldt for roserne

Klinikken på Bjerrevej har fortsat 10 ansatte, mens der er 10 ansatte i Aarhus og 20 ansatte i Randers. Kunderne kommer fra oplandet og mange fra Horsens.

- Inden for dyrlægeverdenen er det sådan, at folk kører til en dyrlæge, som de godt kan lide i stedet for den nærmeste. Det er i høj grad et spørgsmål om tillid, forklarer Henrik Meyer.


Folk er mere villige til at bruge penge på deres kæledyr, fordi kæledyr er 100 procent et familiemedlem.

Svend Erik Garbus


Og netop kontakten til kunderne, og miljøet i den gamle bindingsværksstald med roserne foran, tiltalte de nye ejere.

Svend Erik Garbus har en dyrlægeklinik i Randers og kan blandt andet tilbyde større operationer. Foto: Elisabet D. Hyttel

- Klinikken kommer til at ligne sig selv. Vi kommer til at tilbyde lidt mere, end klinikken har kunnet før, blandt andet knæskalsoperationer, men kunderne kommer til at have samme oplevelse som før, fortæller Svend Erik Garbus, der har en lille drøm om måske at udvide med en operationsstue.

Fordelen ved at have tre klinikker sammen er, at det administrative, som fylder mere og mere, kan gøres mere effektivt. Samtidigt kan klinikkerne hjælpe hinanden.

Hvornår Henrik Meyer har tænkt sig at gå endelig på pension, har han ikke taget stilling til, men det bliver ikke foreløbigt, så de nye ejere har god tid til at lære klinikken og kunderne at kende.

Dyrlæge Thomas Binger Jessen har en klinik ved Aarhus og har nu købt halvdelen af Hornsyld Dyrlæger. Foto: Elisabet D. Hyttel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce