Annonce
Østjylland

Dyr reklame: Jacob Bundsgaard brugte flere penge på reklame for uddeling af penge end indsamlingen indbragte

Jacob Bundsgaard får kritik for at bruge flere penge på reklame for uddeling af penge end indsamlingen indbragte. Her ses han ved uddelingen af togpengene i 2014. Arkivfoto: Jens Thaysen
Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, har brugt et sted mellem 58.000 og 70.000 kroner på at promovere et opslag på Facebook, der fortæller, at han har uddelt 36.488 kroner fra modeljernbanen på Aarhus H til velgørenhed.
Annonce

AARHUS: Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) var hurtigt ude med en pressemeddelelse, da han tilbage i december som mange forudgående år uddelte penge til flere frivillige organisationer, der hjælper udsatte børn og voksne.

Sammen med pressemeddelelsen lagde borgmesteren en lille video op på Facebook. I videoen ser man en blank dansk to-krone blive puttet i den lille modeljernbane på Aarhus H, hvorefter toget begynder at køre. Videoen er ledsaget af en tekst, der blandt andet fortæller, at der denne gang blev uddelt 36.488 kroner til frivillige organisationer, der hjælper udsatte børn og voksne.

Facebook-opslaget møder nu kritik fra to politiske partier og en velgørende organisation, fortæller Berlingske tirsdag morgen.

For for at gøre opmærksom på den gode gerning, har borgmesteren ifølge Berlingske siden brugt et sted mellem 58.000 og 70.000 kroner på at promovere. Oplysninger som avisen har hentet via Facebooks åbne reklamelister.

Her er oplaget, som borgmesteren har brugt et sted mellem 58.000 og 70.000 kroner på at promevere. Indsamlingen indbragte kun 36.488 kroner.
Annonce

Reklamepenge kunne være brugt bedre

Beløbet er væsentligt større end de 36.488 kroner, som modeljernbanen har samlet ind, og som nu er blevet doneret til i alt otte organisationer. Facebook-annoncen er oprettet af en ansat i Socialdemokratiets Aarhus-afdeling, men er ifølge Berlingske betalt af Jacob Bundsgaard selv.

Børnehjælpsdagen, Kvindehuset i Århus, Børns Voksenvenner Aarhus, Selvhjælp Aarhus, Folkekirkens Familiestøtte, UngeKlubben, mandecentret og Bedre Barsel, har alle nydt godt af modeljernbanepengene. Hos sidstnævnte er der dog stor utilfredshed med, at borgmesteren mindst har brugt langt flere penge på at promovere uddelingen, end der blev delt ud.

Ifølge Louise Cathrine Nørmark, som er medstifter af Bedre Barsel, kunne pengene have været brugt bedre.

- De penge kunne da være kommet nogle små organisationer til gode, hvis han bare havde delt dem ud i stedet. De kunne have hjulpet en masse brugere på de steder, der fik del i pengene. 60.000 kroner er rigtig mange penge for os, der laver socialt arbejde, siger Louise Cathrine Nørmark fra organisationen Bedre Barsel til Berlingske.

Annonce

Forsiden af Århus Stiftstidende

Både hos Enhedslisten og Dansk Folkeparti er der utilfredshed med borgmesterens handling.

Enhedslistens byrådsmedlem Keld Hvalsø mener, at borgmesteren i stedet kunne have brugte pengene til at få uddelingen på forsiden af Århus Stiftstidende, men nu i stedet giver penge til en virksomhed, der hverken betaler skat til Aarhus eller Danmark, og som ikke bidrager til byen på nogen måde.

Dansk Folkepartis Knud N. Mathiesen mener, at Jacob Bundsgaard i stedet for at bruge penge på at promovere facebookopslaget burde have givet pengene til velgørende formål.

Det har ikke været muligt for Berlingske at få en kommentar fra Jacob Bundsgaard.

Århus Stiftstidende har ligeledes forsøgt at indhente en kommentar fra borgmesteren, men ifølge pressechef i borgmesterens afdeling i Aarhus Kommune Niels Buch henviser Jacob Bundsgaard til formand for Socialdemokraterne i Aarhus Morten Pless. Læs hans svar her.

Hvergang der ryger en to-krone i modeljernbanen bliver der penge til velgørenhen - og åbenbart også til Facebooks reklameafdeling. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Se Bundsgaards opslag på Facebook

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Annonce