Annonce
Østjylland

Se billederne: Dyr adresse i Risskov er blevet til bolig for hjemløse

Kirkens Korshær står bag en midlertidig bolig for unge hjemløse i Risskov. Foto: Flemming Krogh
En villa i Risskov bliver midlertidig bolig for unge hjemløse, der får hjælp af Kirkens Korshær til at komme videre i livet.

AARHUS: På film er Pippi Langstrømpes hus, Villa Villekulla, et stort, gulmalet træhus. Nu har Risskov fået sin egen Pippi-villa i samme farve. En ældre, nedrivningsdømt villa i gule sten har fået navnet Villa Kulla.

Det århusianske ejendoms- og projektudviklingsselskab Bricks A/S har for en tid stillet en slidt men beboelig villa til rådighed for Kirkens Korshær i Aarhus, indtil den skal vige for et større nybyggeri.

Nu er villaen shinet op og indrettet, så den kan huse fire udsatte unge og hjemløse ad gangen.

Annonce

Idéen til at huse unge hjemløse i den midlertidige bolig fik byrådspolitiker Mette Skautrup (K).

- Gennem mit arbejde på et jobcenter var jeg ude og kigge på huset som et botilbud for autister. Det er stedet ikke egnet til, da man skal bo her midlertidigt, og derfor kontaktede jeg Kirkens Korshær, forklarer Mette Skautrup, som mener navnet Villa Kulla passer godt til stedet.

- Jeg opfatter Pippi Langstrømpe som en original, der har hjertet på rette plads. Hun er stærk og har overskud til at hjælpe andre. Det mener jeg også, at kræfter i byen har pligt til. Kirkens Korshær og Bricks er et eksempel på lokale, som går sammen for at give unge hjemløse ekstra hjælp til at komme videre i livet, siger Mette Skautrup.

Fast bolig som en ramme

To unge er klar til at flytte ind. Den ene er en ung, korthåret kvinde på 23 år. May (som ikke vil have sit efternavn og billede i avisen, red.) glæder sig til at få en fast bopæl i en periode.

- Siden januar har jeg boet on-and-off på et herberg for unge i midtbyen. Men det er hårdt at leve fra dag til dag, så her får jeg mere ro på mit liv, siger May, der ser frem til at finde en retning i livet.

Maria Schack fra Kirkens Korshær (tv) viser huset frem til åbningsreceptionen. Foto: Flemming Krogh

Universitetet, et økologisk fællesskab i Portugal eller en arbejdsperiode andre steder i verden er nogle af hendes drømme.

- Livet rummer mange muligheder. Nu håber jeg, at et værelse her i huset, hvor jeg kan dele køkken og stue med tre andre unge, kan skabe en ramme for mig, lyder det fra May, som formentligt også vil få gavn af andre tilbud fra Kirkens Korshær.


Man skal ikke bo her et helt år. Det er tænkt som et sted, man bor nogle få måneder

Maria Schack, leder af det sociale arbejde i Kirkens Korshær i Aarhus


- Vi har vores egne værksteder, hvor man kan komme og arbejde om dagen. Det giver indhold i livet og kan være en mulighed for May og de andre unge, som kommer til at bo her, mener Maria Schack, der er leder af det sociale arbejde i Kirkens Korshær i Aarhus.

Annonce

Eget værelse

Et ophold i Villa Kulla er tænkt som et midlertidigt stop af kortere varighed.

- Man skal ikke bo her et helt år. Det er tænkt som et sted, man bor nogle få måneder, forklarer Maria Schack.

- Jeg håber Villa Kulla kommer til at hjælpe mig til langsomt at bygge et overskud op, tilføjer May.

Villaen på Vestre Strandalle i Risskov, som ligger imellem et hus, der står tomt og skal rives ned, og en lægeklinik, bliver midlertidig bolig for unge hjemløse. Foto: Flemming Krogh

Den unge kvinde håber, hun får værelset længst fra vejen med udsigt til haven.

- Men det er ikke afgørende, bare jeg får mit eget værelse, siger May med et bredt smil, der minder om smilet hos den svenske pige med de røde fletninger.

Villa Kulla hedder den nye bolig for unge hjemløse i Risskov. En udestue med kulørte lamper bliver en del af fællesarealerne. Foto: Flemming Krogh


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce