Annonce
Østjylland

Dynamik giver bonus: Beder-Malling får bibliotek og multisal

Projektchef Christine Winding-Lauritzen er dynamoen i BMI. Her ses hun til højre. Foto: Axel Schütt
Idrætscentret Egelund udvides med nye funktioner - byggeri skal stå færdigt i 2022.
Annonce

BEDER-MALLING: Egelund Idrætscenter mellem Beder og Malling bliver udvidet med bibliotek og multisal i 2022. Det nye center er resultatet af et tæt samarbejde mellem lokale kræfter og kommunen.

Dermed bliver Egelund Idrætscenter styrket som lokalt samlingspunkt.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) har besluttet, at Beder Bibliotek bliver en del af det kommende medborgercenter, der allerede huser idrætten. Beslutningen er truffet på baggrund af et oplæg, som er udarbejdet i tæt samarbejde mellem lokale repræsentanter for Beder-Malling og Egelund samt Kultur og Borgerservice. - Biblioteker er stærke samlingspunkter og mødesteder. Det kender vi fra Dokk1 og vores lokalbiblioteker. Jeg er sikker på, at vi ved at samle de forskellige tilbud fået skabt et aktivt og spændende sted, der vil styrke fællesskabet i hele lokalområdet, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, i en pressemeddelelse. Gruppen af repræsentanter for lokalsamfundet og embedsmændene har undersøgt, om der kunne etableres et biblioteks- og medborgercentertilbud i forbindelse med Egelund Idrætscenter. Opgaven bestod i at tænke kultur, fritid, idræt og bibliotek sammen samtidig med, at der var styr på økonomien. - Dette er et supergodt eksempel på, hvordan borgerne og kommunen sammen kan skabe gode resultater til glæde for fællesskabet. Egelund har en gruppe ildsjæle, ikke mindst omkring Café Klubånd, som har deltaget aktivt, siger Rabih Azad-Ahmad. Muligheden for at flytte Beder Bibliotek til Egelund Idrætscenter har været drøftet i længere tid, ikke mindst på grund af ønsket om at styrke Egelund Idrætscenter som et lokalt samlingspunkt for fællesskaber ved at inddrage kulturen. Desuden vil en flytning af Beder Bibliotek skabe nogle bedre fysiske rammer og give biblioteket en mere central placering i forhold til at dække både Beder og Malling. I Beder-Malling har man i flere år arbejdet på at udvikle Egelund Idrætscenter til det lokale samlingspunkt omkring Café Klubånd, der to år i træk blevet nomineret til Danskernes Idrætspris og nåede til finalen i 2019.

Egelund Idrætscenter

• Egelund Idrætscenter ligger mellem Beder og Malling.
• Bag projektet står: Beder-Malling Idrætsforening (BMI), BMI Halfond, foreningen Egelund Borgercenter samt forvaltningerne Sport og Fritid samt Borgerservice og Biblioteker fra Kultur og Borgerservice.
• Anlægsøkonomi: cirka 13-14 millioner kroner. Knapt halvdelen skaffes lokalt, Kultur og Borgerservice bidrager med resten.
• Projektet indeholder udvidelse af fitness, etablering af bibliotek og multisal samt modernisering af café og køkken m.m.
• Biblioteket skal erstatte det nuværende bibliotek i Beder, der dækker Beder, Malling og Ajstrup.
• Medborgercenteret i Egelund ventes at stå klart senest i 2022.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce