Annonce
VB

Dumitru Uzunea, Gâlcăs faste højre hånd

Dumitru Uzuneas egen karriere nåede aldrig højeste niveau, men han har siden som trænerassistent været med omkring store hold i Rumænien og Spanien. Foto: Anders Møllenberg
Dumitru Uzunea er VB-træner Constantin Gâlcăs faste assistent igennem snart en halv snes år, og sammen har de arbejdet i fire forskellige lande.
Annonce

Moncarapacho: En gang for ikke så længe siden var jobbet som cheftrænerens assistent et skridt på vejen mod noget større.

Sådan er det ikke altid længere, og de seneste par VB-trænere kom begge til klubben med deres faste assistent.

Adoldo Sormani har Giovanni Mazzella, og da Sormani for et lille års tid siden røg ud, røg Mazzella samme vej, og Sormanis afløser kom med sin egen faste højre hånd; Dumitru Uzunea.

Overvejer du aldrig selv at blive chefen?

- Man ved aldrig, hvad fodbolden bringer, svarer Dumitru Uzunea, uden det dog fornemmes, han står lige foran at springe ud som chef.

Umiddelbart er det ikke noget, som frister den 42-årige rumæner. Han trives i makkerskabet med Constantin Gâlcă, og det er et makkerskab, som begyndte for snart en halv snes år siden.

De mødte hinanden, da Dumitru Unzunea trænede Rumæniens U15-landshold, og Constantin Gâlcă trænede U17-landsholdet. I Rumænien fungerede U15-landstræneren som assistent for U17-landstræneren, og da begyndte et makkerskab, som siden sendte Dumitru Uzunea til Spanien, Saudi-Arabien og nu Danmark og Vejle Boldklub, og det skete i rollen som assistent for Constantin Gâlcă.

- Næsten fra den første dag arbejdede vi godt sammen. Vi har den samme fodbold-filosofi, og vil det samme i forhold til fodbolden, siger Dumitru Uzunea.

Næsten fra den første dag arbejdede vi godt sammen. Vi har den samme fodbold-filosofi, og vil det samme i forhold til fodbolden.

Dumitru Uzunea, trænerassistent i VB

Annonce

Familien bor meget langt væk

Dumitru Uzunea er gift og har to børn; en søn på 16 år og en datter på 10 år. Familien mærker i dagligdagen dog ikke det store til Dumitru Uzunea, da den bor i den rumænske hovedstad Bukarest.

Det er ikke nyt, for familien bevarede sin base i Bukarest, da Dumitru Uzunea arbejdede i Saudi-Arabien og i Spanien.

- Jeg forsøger at komme hjem én gang om måneden, hvis det lader sig gøre, og så kommer de også og besøger mig, der hvor jeg befinder mig, siger Dumitru Uzunea.

I øjeblikket er det i Danmark og Vejle, og Dumitru Uzunea trives udmærket i Vejle, selvom byen er en noget anden størrelse en Bukarest.

- Bukarest er en storby med masser af mennesker og biler alle steder. Vejle er en mere rolig by - det kan jeg godt lide, siger Dumitru Uzunea.

Også dansk fodbold er efter Dumitru Uzuneas vurdering en fin størrelse. Spillet er mere fysisk anlagt end i for eksempel Spanien, men ikke i en grad, der ødelægger spillet:

- Vi vil gerne spille fodbold, og det kan man i Danmark. Det er jo ikke sådan, at der kun spilles med lange bolde, som det nogle steder er tilfældet.

Annonce

Fulgte med til tre andre lande

Som spiller nåede Dumitru Uzunea aldrig højeste niveau.

Han var som ungdomsspiller tilknyttet storklubben Steaua Bukarest og spillede på klubbens bedste hold til og med U21. Siden bevægede han sig rundt i de lavere rumænske divisioner.

I 2004 kastede han sig over trænergerningen, og det skete i første omgang på et sportscollege. Senere blev han tilknyttet ungdomsafdelingen i Steaua Bukarest og blev leder af klubbens fodboldakademi. I 2013 blev han tilknyttet det rumænske fodboldforbund og mødte dér Constantin Gâlcă.

Gâlcă blev senere cheftræner i Steaua Bukarest, og siden virkede han et par år i den spanske klub Espanyol, og i et par klubber i Saudi-Arabien, inden turen i det tidlige forår gik til Vejle Boldklub - og ved hver eneste lejlighed med Dumitru Uzunea som højre hånd.

Vejle og Vejle Boldklub var ingen helt ukendt størrelse for Dumitru Uzunea.

Han huskede, at VB tilbage midt i firserne mødte Steaua Bukarest i Europa Cuppen for Mesterhold, datidens Champions League, og så kendte han også et par af klubbens største navne; Allan Simonsen og Thomas Gravesen.

- Når man som jeg altid har fulgt med fodbold, fylder Danmark noget, siger Dumitru Uzunea og tilføjer:

- Og det er ikke for at være venlig, jeg nævner Vejle og kender noget til dansk fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Odder

Hærværk: Flere sidespejle er ødelagt

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce