Annonce
Sport

HIC-cheftræner dybt frustreret over manglende arbejdstilladelser: - Det er unfair overfor mig, mit hold og devaluerende for sporten

Cheftræner for Horsens IC var tydeligt frustreret efter kampen mod Svendborg Rabbits, hvor de fem startende igen måtte spille fuld tid, og fiaskoen blev komplet, da profilen Vedran Borovcanin måtte udgå hvad der lignede en brækket hånd. Foto: Mads Dalegaard
Devaluerende for sporten, unfair overfor HIC og en urealistisk svær opgave fra trænerstolen. Cheftræner Lucas Varga sparede ikke på gloserne efter endnu et nederlag, hvor truppens bredde - eller mangel på samme - blev afgørende.

Horsens: Cheftræner Lucas Varga var ingen steder at se i Forum Horsens, få minutter efter sidste dommerfløjt i Horsens IC's nederlag på 93-77 til Svendborg Rabbits torsdag aften.

Det er unfair. Overfor mig, overfor mit hold og overfor klubben. Det kan ikke passe, at vi skal have de her problemer med importspillere. Det devaluerer sporten.

Lucas Varga, cheftræner for Horsens IC

I stedet fangede avisen ham per telefon fra privaten. I dyb frustration over endnu en gang at måtte se "magtesløs" til, mens hans underbemandede trup smed kampen væk til sidst.

- Jeg måtte bare væk derfra. Der er ikke en finger at sætte på spillernes indsats på banen, men det er simpelthen urealistisk for fem spillere at skulle bære holdet gennem en hel kamp, sagde Lucas Varga.

Annonce

HIC mangler i skrivende stund tre spillere. Heraf Soufi Diakite, der er hjemme i Senegal, hvor hans kone for nylig har født, og de to nyindkøb Siler Schneider og Andy Greaves, som endnu ikke har fået deres arbejdstilladelser.

De udenlandske spillere er synonyme med succes i den danske basketballliga, og foreløbig har det været en dyr fornøjelse for Horsens IC at skulle undvære de tre.

Rotationen fra bænken har således været på et absolut minimum i de første to ligakampe- og de fem startende; Khalil Ahmad, Vedran Borovcanin, Bakir Serdarevic, Koch Bar og Magnus Jespersen har alle spillet tæt på samtlige minutter.

- Hvis du kigger på vores bænk, er de allesammen 19 år eller yngre og mangler erfaring i sådanne kampe, hvor presset er stort. Hvis vi skal være konkurrencedygtige, er jeg nødt til at beholde mine startere på banen, sagde Lucas Varga.

Det kan ikke være rigtigt

Cheftrænere understreger, at han ikke bebrejder sine spillere, at det blandt andet var personlige fejl og afvigelser fra taktikken, der blev afgørende i tredje og fjerde periode mod Svendborg Rabbits.

Det sker, når tanken er tom, og man rammer muren fysisk, lyder vurderingen - og det gjorde holdets veteran Vedran Berovcanin bogstaveligt talt, da han mod kampens slutning måtte udgå med en skade. Den foreløbige melding lyder på en brækket hånd og seks uger pause.

- Vedran spiller 38 minutter for anden kamp i træk, og så sker sådan noget. Det er meget simpelt: Vi mangler bodies.

Det er henholdsvis ni uger og fjorten dage siden, at klubben skrev under med Schneider og Cleaves, og Lucas Varga undrer sig i samme åndedrag over, at fodbold- og håndboldklubberne i Danmark tilsyneladende ikke har de samme problemer med at få nyindkøbte spilleres arbejdstilladelser på plads.

- Det er unfair. Overfor mig, overfor mit hold og devaluerende for sporten. Jeg synes, at vi er der, hvor Basketball-Danmark bør træde til og lægge pres på myndighederne, for det kan ikke passe, at vi skal have de her problemer med importspillere, sagde Lucas Varga.

Horsens IC-lederen Lennart Jensen fortæller, at det lige nu er forventningen, at man har den ene af de to nyindkøb klar til den næste kamp, mens Soufi Diakati snart skulle være på vej mod Horsens igen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Horsens

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

Så kan grænsehandlen eksplodere: Tyskland drøfter nu nedsat moms på dagligvarer

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce