Annonce
Sport

HIC-cheftræner dybt frustreret over manglende arbejdstilladelser: - Det er unfair overfor mig, mit hold og devaluerende for sporten

Cheftræner for Horsens IC var tydeligt frustreret efter kampen mod Svendborg Rabbits, hvor de fem startende igen måtte spille fuld tid, og fiaskoen blev komplet, da profilen Vedran Borovcanin måtte udgå hvad der lignede en brækket hånd. Foto: Mads Dalegaard
Devaluerende for sporten, unfair overfor HIC og en urealistisk svær opgave fra trænerstolen. Cheftræner Lucas Varga sparede ikke på gloserne efter endnu et nederlag, hvor truppens bredde - eller mangel på samme - blev afgørende.

Horsens: Cheftræner Lucas Varga var ingen steder at se i Forum Horsens, få minutter efter sidste dommerfløjt i Horsens IC's nederlag på 93-77 til Svendborg Rabbits torsdag aften.

Det er unfair. Overfor mig, overfor mit hold og overfor klubben. Det kan ikke passe, at vi skal have de her problemer med importspillere. Det devaluerer sporten.

Lucas Varga, cheftræner for Horsens IC

I stedet fangede avisen ham per telefon fra privaten. I dyb frustration over endnu en gang at måtte se "magtesløs" til, mens hans underbemandede trup smed kampen væk til sidst.

- Jeg måtte bare væk derfra. Der er ikke en finger at sætte på spillernes indsats på banen, men det er simpelthen urealistisk for fem spillere at skulle bære holdet gennem en hel kamp, sagde Lucas Varga.

Annonce

HIC mangler i skrivende stund tre spillere. Heraf Soufi Diakite, der er hjemme i Senegal, hvor hans kone for nylig har født, og de to nyindkøb Siler Schneider og Andy Greaves, som endnu ikke har fået deres arbejdstilladelser.

De udenlandske spillere er synonyme med succes i den danske basketballliga, og foreløbig har det været en dyr fornøjelse for Horsens IC at skulle undvære de tre.

Rotationen fra bænken har således været på et absolut minimum i de første to ligakampe- og de fem startende; Khalil Ahmad, Vedran Borovcanin, Bakir Serdarevic, Koch Bar og Magnus Jespersen har alle spillet tæt på samtlige minutter.

- Hvis du kigger på vores bænk, er de allesammen 19 år eller yngre og mangler erfaring i sådanne kampe, hvor presset er stort. Hvis vi skal være konkurrencedygtige, er jeg nødt til at beholde mine startere på banen, sagde Lucas Varga.

Det kan ikke være rigtigt

Cheftrænere understreger, at han ikke bebrejder sine spillere, at det blandt andet var personlige fejl og afvigelser fra taktikken, der blev afgørende i tredje og fjerde periode mod Svendborg Rabbits.

Det sker, når tanken er tom, og man rammer muren fysisk, lyder vurderingen - og det gjorde holdets veteran Vedran Berovcanin bogstaveligt talt, da han mod kampens slutning måtte udgå med en skade. Den foreløbige melding lyder på en brækket hånd og seks uger pause.

- Vedran spiller 38 minutter for anden kamp i træk, og så sker sådan noget. Det er meget simpelt: Vi mangler bodies.

Det er henholdsvis ni uger og fjorten dage siden, at klubben skrev under med Schneider og Cleaves, og Lucas Varga undrer sig i samme åndedrag over, at fodbold- og håndboldklubberne i Danmark tilsyneladende ikke har de samme problemer med at få nyindkøbte spilleres arbejdstilladelser på plads.

- Det er unfair. Overfor mig, overfor mit hold og devaluerende for sporten. Jeg synes, at vi er der, hvor Basketball-Danmark bør træde til og lægge pres på myndighederne, for det kan ikke passe, at vi skal have de her problemer med importspillere, sagde Lucas Varga.

Horsens IC-lederen Lennart Jensen fortæller, at det lige nu er forventningen, at man har den ene af de to nyindkøb klar til den næste kamp, mens Soufi Diakati snart skulle være på vej mod Horsens igen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce