Annonce
Ikast-Brande

Dugene er stadig ternede i Vagns Krostue

Jane Hansen bag barens tappehaner, som nu endelig er kommet på arbejde. Foto: Mikael Lund
I sidste uge kunne Jane Hansen for første gang i år byde velkommen til gæsterne på Vagns Krostue, som hun overtog ved indgangen til 2020.

Brande: Der er ikke røget helt så meget fadøl som forventet gennem tappehanerne på Vagns Krostue, siden Jane Hansen overtog værtshuset fra de tidligere ejere, Jesper Christiansen og Daniel ”Beni” Frederiksen ved årsskiftet sidste år. Første corona-nedlukning ramte 12. marts 2020, og efter genåbningen i juni blev der igen lukket helt ned for spisesteder og værtshuse 11. december.

Klokken 10 i onsdags kunne de første gæster i 2021 så bænke sig i krostuen, nu med krav om forudgående bordbestilling og fremvisning af coronapas.

- Det har været en hård opstart, men vi har fået lavet nogle ting om – man er nødt til at se på det positive i det, lyder det fra den stadig forholdsvis nybagte værtshusejer, der også mener, at stamkunderne er blandt dem, der er blevet glemt lidt i hele corona-forløbet.

Annonce

- Den sidste nedlukning var den værste, uddyber hun. Især usikkerheden om, hvornår hun kunne få lov til at åbne igen, har fyldt meget.

Fra rødt til grønt

Blandt de ting, der er blevet lavet om, er gulvbelægningen og toiletterne, baren er også helt ny, og så er den blevet flyttet, så personalet både har fået bedre arbejdsforhold samtidig med, at det er blevet nemmere for kunderne.

Poolbordet er røget ud af pladshensyn, og de to lokaler, der udgør krostuen, er med ommøbleringen kommet til at hænge langt bedre sammen, hvilket ikke mindst er praktisk, når der er live-musik på plakaten.

Til gengæld er dugene på bordene stadig ternede, dog ikke længere rød/hvide: Nu er de i stedet grønne og hvide. Det tog lige et par dage for stamkunderne at fordøje, erkender Jane Hansen, som oplever, at kunderne er ved at have vænnet sig til forandringerne – og er glade for dem.

Annonce

Hyggestuen

Den største nyskabelse er imidlertid ”Hyggestuen”, som er indrettet i nabolokalet med egen bar og indgang fra Storegade.

Her kan man nyde et glas vin, en drink eller en fadøl i et lidt mere café-agtigt miljø, men lokalet på knap 100 kvadratmeter, som tidligere var en del af Sportmasters outlet, kan også anvendes som eksempelvis selskabslokale.

I hele processen har ejendommens ejere, Kirsten og Bjarne Rahbek, været en god sparringspartner, understreger kroejeren.

Jane Hansen har selv stået for malearbejdet, hvilket ikke mindst er kommet gårdhaven til gode. Suppleret med en helt ny træterrasse kan man nu sidde i nærmest sydlandske omgivelser, hvis man ikke lige er til coronapas og bordbestilling. Alternativt kan man få serveret ved bordene ud mod Storegade.

Der bliver i øvrigt ringet med klokken for sidste udskænkning kl. 22, men derefter har man en hel time til at drikke ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce