Annonce
Debat

Du og Nye Borgerlige er dobbeltmoralske, Benny Bindslev

Ytringsfrihed: Benny Bindslev retter i sit debatindlæg 16. april med henvisning til mit indlæg i samme avis ” Paludan er farlig agitator” absurde, falske beskyldninger om, at jeg ”angriber Danmarks love og demokrati” og at jeg gør det ”under dække af min stilling som politiassistent” samt at jeg bruger min stilling som politiassistent til at "pisse" på grundloven og ytringsfriheden! Jeg blev også belært, at jeg som politibetjent skal forholde mig ”neutral og stille alle mennesker lige for landets love”.

Det lyder temmelig hyklerisk, at Bindslev beskylder mig for at anføre min politiassistent titel i forbindelse med mine debatindlæg, når han samtidig selv i sine indlæg skilter med, at han er tidl. kriminalassistent. Du og dit parti ved udmærket, at jeg udelukkende udtaler mig som privatperson og kun taler på mine egne vegne. Alligevel forsøger I tydeligt, i lighed med Naser Khader ( K) og Martin Henriksen ( DF), at knægte min grundlovssikrede ytringsfrihed ved blandt andet at henvise til og lægge pres på min arbejdsgiver, ”Fyns Politis ledelse”. For nylig har NB i Odense også forsøgt at miskreditere mig på FB med direkte henvisning til den højreekstremistiske Free Speech Blog, hvori jeg blev blandt andet beskrevet som ”muslimsk betjent med islamistiske udmeldinger”.

Du og dit parti hylder tilsyneladende ytringsfrihed, så længe det er jeres holdninger og meninger, som bliver ytret. Jeg har blandt andet ytret mig kritisk om Paludan, som jeg anser som en farlig og udspekuleret agitator og hadprædikant, hvis eneste formål er at skabe splid og konflikter i samfundet. Det har dog på ingen måde forhindret mig i, at jeg under min virke som politibetjent i praksis op til flere gange helt neutralt og professionelt har været med til beskytte den selvsamme Paludans grundlovssikrede ret til at demonstrere og ytre sig. Og vil fortsat gøre det uden at blinke. Som samfundsborger og politibetjent har jeg respekt for grundloven og vores frihedsrettigheder, herunder ytringsfrihed, som jeg værdsætter og værner om.

Politifolk og andre offentligt ansatte med indsigt i den virkelige verden skal frit have lov til at ytre sig som privatpersoner, uden at de i praksis skal frygte intimidering, politisk pres og politikernes magtmisbrug. Det er essentielt for vores demokrati, at fagfolk tør deltage i den offentlige debat og bidrage med deres vigtige viden, som er med til at kvalificere debatten, give politikerne det nødvendige realitetstjek samt fornuftigt grundlag til at træffe de kloge beslutninger. Uden at de skal trues på deres levebrød.

De politikere, som har angrebet min ret til at ytre mig, har i praksis demonstreret en eklatant grad af hykleri, manglende forståelse af og respekt for ytringsfrihed, dens sande natur og værdi.

Elvir Abaz
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Transportminister svarer igen: Hvorfor sænker du ikke sigtekornet, Troels Lund Poulsen?

Læserbrev: Troels Lund Poulsen (V) påstår her i avisen, at jeg løber fra et løfte om at ville udbygge E45 (læserbrevet "Tillykke. Nu skylder de røde en ny motorvej" 13. september, red.). Inden han skyder os for mange såkaldte "løftebrud" i skoene, vil jeg ganske stilfærdigt oplyse, hvad vi rent faktisk lovede før valget. For som vi sagde, så ønsker vi - i modsætning til hvad den tidligere regering leverede - at indgå en bred infrastrukturaftale til gavn for hele Danmark, som kan holde uanset, om regeringsmagten skulle skifte. Jeg synes derfor, at Troels Lund Poulsen skal sænke sigtekornet og lytte til opfordringen fra dele af erhvervslivet, som gør opmærksom på, at investeringer i infrastruktur er for vigtige til at være en årlig tilbagevendende politisk kampplads. Jeg kan naturligvis ikke svare på, hvorfor den tidligere regering valgte at indgå en så smal infrastrukturaftale kort før lukketid inden folketingsvalget. Men jeg kan konstatere, at hvis det havde været magtpåliggende for den tidligere regering, at dens investeringsplan skulle overleve efter et valg, så havde de nok brugt energien bedre på at sikre et bredt flertal. Og her - få måneder efter valget - så har Venstre allerede selv har trukket stikket på den tidligere regerings investeringsplan ved at melde ud, at partiet ikke længere vil prioritere Ring 5-motorvejen. Situationen er altså den, at der ikke længere er flertal for planen. Og det er den risiko, man løber, når man indgår smalle politiske aftaler. Det er også derfor, jeg ønsker at indgå en så bred infrastrukturaftale som muligt, hvilket også var formålet med vores eget trafikudspil fra før valget. Og i den forbindelse vil det være naturligt, at vi også drøfter trængselsudfordringerne på E45. Jeg ser meget frem til de kommende forhandlinger om en ny infrastrukturaftale og glæder mig over den konstruktive tilgang, som jeg har bemærket fra Venstres transportordfører, der på et samråd har udtalt: "Nu er valget overstået, og nu skal vi så se, om vi kan finde hinanden i en bred aftale, og det er vi da opsat på fra Venstres side." Det, synes jeg, er meget positivt. Og det synes jeg, at Troels Lund Poulsen bør lytte til. For vores fælles infrastruktur bør ikke være en politisk kampplads. Det er erhvervslivet, pendlerne og alle andre trafikanter, der hver dag sidder fast i trafikken, altså for vigtige til.

Annonce