Annonce
Erhverv

DSV suspenderer skandaleramt vognmand - men frygter ikke generel tendens

Transportvirksomheden DSV, der har afdeling i Horsens, har suspenderet samarbejdet med vognman Kurt Beier efter afsløringer af, hvordan filippinske chauffører ansat af vognmanden lever under kummerlige forhold i en lejr i Padborg. Arkivfoto: Mette Mørk

Transportvirksomheden DSV, der har afdeling i Horsens, har suspenderet samarbejdet med vognmanden Kurt Beier oven på 3F's afsløringer. Kommunikationschef frygter ikke generel tendens i branchen.

Annonce

Horsens: De forhold, Kurt Beier tilbyder deres filippinske chauffører, er uacceptable og uforenelige med DSV's retningslinjer, men der er ingen grund til at tro, at de er udtryk for en generel tendens i branchen.

Sådan lyder meldingen fra Tina Hindsbo, kommunikationschef i transportvirksomheden DSV, der har afdeling i Horsens, efter 3F's afsløringer af, hvordan filippinske chauffører ansat af den danske vognmand Kurt Beier bor under kummerlige forhold i lejre i Padborg.

Afsløringerne har fået DSV til at suspendere samarbejdet med Kurt Beier.

- Vi har benyttet Kurt Beier i mindre omfang, men pt er samarbejdet suspenderet. Vi venter på, at myndighederne behandler sagen. Og vi kommer ikke til at genoptage samarbejdet i nær fremtid. Vi skal sikre, at alle forhold bringes i orden, siger Tina Hindsbo.

Kommunikationschefen betoner, at det er vigtigt for DSV, at de chaufførerer, der kører med DSV-gods, arbejder under ordentlige vilkår.

- Vi opererer med et "code of conduct", der er en række retningslinjer for vores forretningsetik. Det er vores grundlag for at indgå et samarbejde med leverandører, siger Tina Hindsbo.

Annonce

Kender ikke til andre tilfælde

Retningslinjerne beskriver blandt andet, hvordan leverandører skal leve op til krav om trafiksikkerhed, sundhedsforhold og arbejdsvilkår for de ansatte.

Krav, som Kurt Beier har vist sig ikke at leve op til.

Det har dog ikke givet anledning for DSV til at betvivle virksomhedens øvrige samarbejdspartnere.

- Vi har ikke noget kendskab til andre tilfælde af denne karakter, og det ville komme som en overraskelse for os, hvis det er udtryk for en større tendens, siger Tina Hindsbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce