Annonce
Erhverv

DSV sælger sin kæmpe ejendom ved Horsens

DSV sælger sit logistik- og distributionscenter ved Horsens. Foto: DSV

DSV vil eje så lidt som muligt, så nu er gigant-ejendommen i Horsens solgt. DSV bliver dog i bygningerne som lejer.

Horsens: Sampension har købt DSV's logistik- og distributionscenter på Nokiavej i Lund ved Horsens.

Det samlede ejendomskompleks sælges i en såkaldt sale and lease back-transaktion, hvor DSV samtidig indgår en lejekontrakt på syv år. Handlen faldt på plads 5. oktober, oplyser Sampension i en pressemeddelelse.

Hele ejendommen er på knap 75.000 kvadratmeter, svarende til arealet på mere end ti fodboldbaner, og salget sker som led i DSV's overordnede strategiske ønske om ikke selv at eje ejendomme, forklarer Simon H. Galsgaard, der er adm. direktør for DSV Road i Danmark.

- I DSV ønsker vi at være asset light (let på aktiv-siden, red.).

- På globalt plan opererer vi i dag ud fra 1100 ejendomme. Vi ejer stadig et mindre antal ejendomme, men dem ønsker vi med tiden at afsætte, forklarer han i pressemeddelelsen.

Annonce
Arkivfoto

Solid lejer og ideel beliggenhed

Sampension blev gjort opmærksom på ejendommen via en henvendelse fra DSV, og administrerende direktør Hasse Jørgensen ser perspektiver i investeringen, udtaler han.

- Vi køber en attraktiv ejendom med en solid lejer, der befinder sig i en logistikbranche i vækst, ikke mindst takket være den stærkt stigende e-handel.

- Dertil kommer, at ejendommen har en ideel beliggenhed tæt ved E45 motorvejen med hurtige forbindelser til resten af Danmark og Tyskland, forklarer direktøren.

DSV's lokation i Horsens er opført i 2002 og er løbende blevet udvidet frem til 2009. Ejendommen er på knap 75.000 kvm, hvoraf ca. 10.000 kvm. er kontor.

Sampension er Danmarks tredjestørste pensionsselskab med knap 300.000 medlemmer og aktiver for ca. 300 mia. kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce