Annonce
Erhverv

Dropper at bygge ny terrasse: Probitas-ejere bruger opsparing på at hjælpe kolleger i erhvervslivet

Trine Kok og René Kok Lyskjær havde planer om at bygge en ny terrasse til sommer, men opsparingen har de hævet og bruger den i stedet på at købe varer og ydelser hos kolleger i det lokale erhvervsliv. Foto: Søren E. Alwan
Unikke situationer som denne kalder på, at vi graver dybere og sætter os selv og penge lidt til side, lyder budskabet fra ejerne af regnskabsvirksomheden Probitas.
Annonce

Horsens: - Den situation, vi står i nu, kræver, at vi rykker tættere sammen i bussen, rent virtuelt.

Ordene kommer fra René Kok Lyskjær, direktør i regnskabsvirksomheden Probitas, der har til huse i Rådhusgade i Horsens.

Og de gælder ikke kun de seks medarbejdere i hans virksomhed, men hele det fællesskab, der udgør det horsensianske erhvervsliv. Selv har han endnu ikke haft anledning til dårlig nattesøvn.

- Vi er i højsæson for regnskaber, og alle skal have lavet regnskaber uanset hvad, så som det er nu, er der arbejde nok til de ansatte i Probitas. Så bliver udfordringen likviditet - om kunderne betaler, men det må vi tage til den tid, siger René Kok Lyskjær, der driver firmaet sammen med sine kone Trine Kok.

Vores første reaktion, når vi går i panik, er at lade være med at bruge penge. Det er forkert. Vi er nødt til at bruge en smule penge hver dag.

Trine Kok

Annonce

Ingen krisestemning her

Probitas, der er en del af iværksætterfællesskabet Bubblelabs, har eksisteret i seks år. Firmaet udbyder en bred vifte af services til virksomheder, heriblandt regnskaber, bogføring og indberetning til Skat. Probitas yder derudover hjælp og sparring til opstartsvirksomheder.

Virksomheden udmærker sig ved kun at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. Det være sig personer i fleksjob, der ikke har mulighed for at varetage en ordinær stilling.

Alle seks ansatte arbejder i disse dage hjemmefra, og selvom omstændighederne er usædvanlige, har René Kok Lyskjær ikke en dårlig fornemmelse i maven på Probitas vegne.

- Der er ingen krisestemning her. Det er en anderledes situation, og det forholder vi os til. Vi holder flere videomøder, end vi plejer, siger René Kok Lyskjær.

Annonce

Har taget hul på opsparing

René Kok Lyskjær er dog meget bevidst om, at det ikke er alle lokale virksomheder, der kan undsige sig krisestemning, og den bevidsthed tager han meget alvorligt.

- Det er enormt vigtigt, at vi i lokalsamfundet sørger for at bakke op om de små iværksættere, som vi gerne vil have, er her efter den her krise. Dem skal vi støtte op om nu, siger René Kok Lyskjær.

Et budskab, som René Kok Lyskjær og hans kone ikke har ladet blive ved det sagte. Tværtimod ønsker de at være et eksempel på, hvordan vi som lokalsamfund kan hjælpe hinanden i krisens stund.

Det beskriver Trine Kok.

- Vi har haft en opsparing stående, som skulle bruges på en ny terrasse til sommer. De penge bruger vi nu, fortæller hun.

Parret har således brugt pengene på at købe gavekort, varer og andre ydelser blandt de erhvervsdrivende i lokalsamfundet, der lider i øjeblikket. Køb, de som kunder ikke nødvendigvis har brug for, men som den sælgende part i høj grad har brug for.

- Hvad skal vi bruge en ny terrasse til, hvis håndværkeren, der skal lave den, ikke er her mere, når krisen er slut? Vi vil hellere have, at de lokale erhvervsdrivende bliver her, end vi vil have en ny terrasse. Det er ikke, fordi vi har meget at gøre med, men vi håber, at vi kan gøre lidt med det, vi har, siger Trine Kok.

Trine Kok og René Kok Lyskjær har drevet virksomheden Probitas gennem seks år. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Nødt til at bruge penge hver dag

Parret stiller samtidig deres faglighed til rådighed i deres netværk, ligesom Trine Kok lægger varme anbefalinger ind for nogle af de nødstedte erhvervsdrivende på sin Instagram-profil, der har knap 3400 følgere.

- Unikke situationer som denne kalder på, at vi graver dybere og sætter os selv og penge lidt til side. Hjælpen kommer flerfoldigt igen på et senere tidspunkt, siger René Kok Lyskjær, der bliver bakket op af Trine Kok.

- Vores første reaktion, når vi går i panik, er at lade være med at bruge penge. Det er forkert. Vi er nødt til at bruge en smule penge hver dag, siger hun.

Ligesom mange andre arbejder parret hjemmefra i denne tid, mens coronavirussen dikterer dagligen i Danmark. Foto: Søren E. Alwan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bytorv Horsens: Udfordrende med nye regler - men vi har styr på ensretning

Annonce