Annonce
Kultur

Dronningens liv dramatiseres: Ny musical hylder Margrethe

Dronning Margrethes liv bliver nu til musicalen "Margrethe". Den får premiere i juni 2023 og vises i København, Odense og Aarhus. Foto: Henrik Ohsten
Med afsæt i regentjubilæet vil et hold af erfarne musical-kræfter tage publikum med på en rejse i dronningens liv gennem fem årtier - fra sorgløs prinsesse til moden monark. Musicalen "Margrethe" får premiere i sommeren 2023 og vises i landets tre største byer.

Musical: Med flere dokumentarprogrammer, biografier og erindringsbøger om dronning Margrethe kan man ikke just sige, at majestætens liv er et ubeskrevet blad, men det er første gang, der bliver lavet en musical om hendes 50 år lange virke som regent.

Den nyskrevne musical har passende fået navnet "Margrethe" og er skabt af kræfterne bag musicalsucceser som "Atlantis", "Jordens Søjler" og "Skammerens Datter".

- Der er ikke noget mere fængende end dronningen i vores land. Der er meget splittelse i samfundet. Politik er blevet en gang mudderkastning, og vi så i coronakrisen, hvordan dronningen var en af de eneste, der kunne skabe lidt ro, siger musicalproducent Mikkel Rønnow.

Annonce

Derfor faldt han straks for projektet, da trekløveret Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier, som har skrevet og komponeret musicalen, præsenterede ham for idéen i sommeren 2020.

- Der er for mig at se en masse dramatik og rigtig gode historier i at være en familie ud over det sædvanlige. En familie, som er givet nærmest alt, men til en enormt høj pris. Der følger en række eventyrlige privilegier med, men også en utrolig spændetrøje af, hvad man kan sige, gøre og mene i sit eget liv. Det, synes jeg, der ligger nogle ufortalte historier i, forklarer Mikkel Rønnow.

Dronning i tre aldre

Fire skuespillere skal udfylde rollerne som Margrethe gennem fem årtier. Fra det øjeblik, hun går fra at være en "almindelig prinsesse" til at blive tronarving, og til fejringen af hendes 50-års jubilæum som regent.

Allerede i sidste uge af januar indbyder holdet til audition, hvor der skal findes en barneskuespiller og tre voksne 'Margrether' i forskellige aldre; den yngre omkring brylluppet, en midaldrende og en på dronningens nutidige alder.

Det er ikke et skandale-projekt, som tager fat i ugebladssladder. Det er en hyldest og en fejring af en enestående 50 års regentperiode.

Mikkel Rønnow, musicalproducent

Forestillingen får en opsætning med i alt 24 skuespillere og sangere på scenen samt 18 musikere i orkestergraven.

"Margrethe" får premiere på Det Kongelige Teater i sommeren 2023, så hele 2022 kommer til at gå med udarbejdelse af manuskript, casting og udvikling af scenografi og kostumer.

- Det at skabe et helt nyt musikværk er en helt anden proces end at hive kendte musicals som "Chess" og "Les Misérables" ned af hylderne. Jeg glæder mig til at arbejde med hele holdet om at lave ny musikdramatik i Danmark, for det er sjældent, at der bliver produceret noget helt nyt i så stor skala. Det er utrolig spændende og tidskrævende arbejde, siger Mikkel Rønnow, der sideløbende med "Margrethe"-projektet har premiere på sin nye musical "She Loves You" 25. marts i år.

Den bygger også på et nyskrevet manuskript, men med eksisterende musik af Lennon og McCartney.

Som producent har Mikkel Rønnow i 30 år stået bag succesfulde musicalopsætninger i Danmark, senest "Atlantis" i Tivolis Koncertsal. Foto: Henrik Ohsten

- Jeg har i de senere år brugt mere og mere tid på at lave nye, danske musicals. Jeg vil gerne være med til at sætte aftryk på det danske musicallandkort. Ikke at der er noget galt med klassikere, men jeg kan også mærke, at vi trænger til fornyelse herhjemme, så vi ikke ser det samme igen og igen, siger Mikkel Rønnow, som i år kan fejre 30 år i musicalbranchen.

Annonce

En hyldest

Men "Margrethe" bliver ikke en typisk musical båret af sang.

- Der bliver en veksling mellem dialogscener og sang, derfor er det vigtig med en stærk personinstruktør, siger Mikkel Rønnow.

Det er en opgave, der bliver løftet af Mads M. Nielsen, som foruden at være skuespiller har slået sit navn fast som musicalinstruktør de senere år.

Dronning Margrethe er ikke selv involveret i skabelsen af forestillingen, men kongehuset er orienteret om forestillingen, fortæller Mikkel Rønnow, der glæder sige til at præsentere musicalen for et stort publikum i 2023.

- Og så glæder jeg mig til at se, om det lykkes os at lave en forestilling, som både bliver historisk korrekt og oplysende, samtidig med at vi får skabt den dramatik, der skal til for at fastholde folk i teatret. Det er ikke et skandale-projekt, som tager fat i ugebladssladder. Det er en hyldest og en fejring af en enestående 50 års regentperiode, siger Mikkel Rønnow, der forventer at "Margrethe" sælger på den anden side af 100.000 billetter på landsplan.

4 korte om Musicalen "Margrethe"

  1. Den nyskrevne musical "Margrethe" er en jubilæumsforestilling om dronningen gennem fem årtier.
  2. Musicalen har danmarkspremiere 23. juni 2023 på Det Kongelige Teater, Gamle Scene, og spiller herefter på Odeon i Odense fra 17. august 2023 og i Musikhuset Aarhus fra 29. august 2023.
  3. Musicalen er skrevet af Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier og iscenesættes af Mads M. Nielsen. Den produceres af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Toca Records.
  4. Billetter kan bestilles på www.margrethe-musical.dkAnnonce
Navne For abonnenter

Borgmesterfruen Niels Peter har sunget sin sidste sang: Sørgede for humoren, ideerne og avisgennemlæsningen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Trods et budget på over seks milliarder, skal der spares på de svageste. Men man kan faktisk godt flytte pengene rundt mellem kasserne: 9 svar gør dig klogere på kommunens budget

Hedensted For abonnenter

App skabt i Ølholm hjælper ukrainske børn med at lære dansk: Fire-årige Roman blev stolt, da pædagogen forstod, han sagde farvel

Hedensted

Borgmester begræder lukning af uddannelse: - Vi skal måske til at gå efter hovedskolerne

Horsens For abonnenter

27 mio. i minus: Krav om besparelser på specialbørn kan betyde færre samtaler og mindre aflastning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Erhverv For abonnenter

Byggefirma har haft et helt vildt år og omsætter for 2,3 milliarder - men på et punkt blev 2021 det dårligste år siden 2015

Erhverv For abonnenter

Busselskab kører millioner hjem, rengøringsfirma mister ansatte og vindues-sælger har millionunderskud: Her er 11 lokale regnskaber

Horsens For abonnenter

25-årig erkender i kæmpe hackersag: Misbrugte sit job på folkeskole til at skaffe sig private, intime fotos af 70 kvinder

Horsens

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Navne

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Leder For abonnenter

Har du husket den gule trøje i dag: Kæmpe tillykke til AC Horsens

AC Horsens

Vild udvikling for tidl. AC Horsens-spiller: Fra Østbirk til en plads på Kasper Hjulmands A-landshold

Annonce