Annonce
Horsens

Drikkevand. Spørgsmål til politikerne

Læserbrev: Vil politikerne i Horsens Kommune have rent drikkevand?

Med henvisning til Martin Ravns læserbrev fra 4.8.2018 "Vil du have rent drikkevand?" kunne man stille det samme spørgsmål til politikerne i Horsens Kommune, heriblandt formanden for plan -og miljøudvalget Martin Ravn selv.

Plan- og miljøudvalget har lige selv godkendt en udstykning til boliger i "Lokalplan 305, boliger Bækvej, Lund". Udstykningen ligger lige op og ned ad Lund Vandværks boring og over vandindvindingsområdet.

Ifølge kommunens egne bindende retningslinjer må sådanne områder ikke anvendes til boligudstykning, med mindre alternative placeringer er undersøgt og ikke fundet, OG at byudviklingen ikke indebærer en væsentlig risiko for forurening af grundvandet.

Horsens kommune har ikke undersøgt alternative muligheder, da det ifølge kommunen selv har været et politisk ønske om den konkrete placering.

Kommunen følger således ikke egne bindende retningslinjer til beskyttelse af grundvandet. Det er blevet et politisk ønske med boliger på det mest sårbare stykke jord lige ved siden af vandværket.

Som plaster på såret planlægger kommunen en oplysningskampagne, så beboerne omkring Lund Vandværk ved, at de bor oven på et indvindingsområde og dermed ikke bør bruge pesticider. Så håber kommunen på boligejernes gode vilje til ikke at anvende sprøjtemidler i haver og på fliser.

Er kommunens interesse i at vækste på bekostning af drikkevandet i virkeligheden større end interessen i at passe på de vigtige drikkevandsressourcer?

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce