Annonce
Horsens

Drikkevand. Spørgsmål til politikerne

Læserbrev: Vil politikerne i Horsens Kommune have rent drikkevand?

Med henvisning til Martin Ravns læserbrev fra 4.8.2018 "Vil du have rent drikkevand?" kunne man stille det samme spørgsmål til politikerne i Horsens Kommune, heriblandt formanden for plan -og miljøudvalget Martin Ravn selv.

Plan- og miljøudvalget har lige selv godkendt en udstykning til boliger i "Lokalplan 305, boliger Bækvej, Lund". Udstykningen ligger lige op og ned ad Lund Vandværks boring og over vandindvindingsområdet.

Ifølge kommunens egne bindende retningslinjer må sådanne områder ikke anvendes til boligudstykning, med mindre alternative placeringer er undersøgt og ikke fundet, OG at byudviklingen ikke indebærer en væsentlig risiko for forurening af grundvandet.

Horsens kommune har ikke undersøgt alternative muligheder, da det ifølge kommunen selv har været et politisk ønske om den konkrete placering.

Kommunen følger således ikke egne bindende retningslinjer til beskyttelse af grundvandet. Det er blevet et politisk ønske med boliger på det mest sårbare stykke jord lige ved siden af vandværket.

Som plaster på såret planlægger kommunen en oplysningskampagne, så beboerne omkring Lund Vandværk ved, at de bor oven på et indvindingsområde og dermed ikke bør bruge pesticider. Så håber kommunen på boligejernes gode vilje til ikke at anvende sprøjtemidler i haver og på fliser.

Er kommunens interesse i at vækste på bekostning af drikkevandet i virkeligheden større end interessen i at passe på de vigtige drikkevandsressourcer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce