Annonce
Horsens

Driftig lokal pølsemand byder ikke på madbod på Torvet: Placeringen er ikke attraktiv

Fristen for at byde på madserveringen på Torvet udløber 4. december. Den nuværende pølsemand, Tung Nguyen, byder ikke på stadepladsen, og det gør David Allermand, der driver en række pølsevogne i Jylland med base i Horsens, heller ikke. Arkivfoto: Jørgen Hasseriis
David Allermand fra Horsens ejer en række pølsevogne i Jylland, men han har ikke lyst til at byde på madserveringen på Torvet. Der er ikke mennesker nok i området, mener han.

Horsens: Hvem skal i fremtiden stå for madserveringen på Torvet? Det er der endnu ikke rigtigt kommet nogen officielle bud på.

For små to uger siden fortalte Torvets pølsemand, Tung Nguyen, at han og hans pølsepavillon ikke deltager i det kommunale udbud om madserveringen på Torvet, der slutter 4. december, og nu melder byens vel nok mest driftige forretningsmand på det område, David Allermand, også pas.

David Allermand driver Byens Pølser i Horsens og en række andre jyske byer, og tidligere på året overtog han også Royal Pita & Burger i Kattesund. Han kunne set udefra være en oplagt byder på madserveringen på Torvet, men det kommer ikke til at ske, konstaterer han.

- Havde du spurgt mig for 10 år siden, var jeg nok kommet med et bud på at drive en madbod på Torvet, men i dag er placeringen ikke attraktiv. Der er ikke mennesker nok i området, og det tror jeg ikke, at renoveringen af Torvet og Søndergade vil ændre på, siger David Allermand.

Annonce
Havde du spurgt mig for 10 år siden, var jeg nok kommet med et bud på at drive en madbod på Torvet, men i dag er placeringen ikke attraktiv.

David Allermand

Får mange tilbud

Et godt flow af mennesker er afgørende for, at det kan betale sig at drive en pølsevogn på en given lokation, understreger David Allermand.

- På Strøget og Torvet går det den forkerte vej med handlen. Udviklingen går i dag mod at placere butikker i centre, hvor folk kører hen til. Her er det hele samlet på et sted, det kan gå stærkt, der er gode parkeringsforhold, og det er varmt indenfor. McDonalds ville jo heller aldrig placere en restaurant i Søndergade eller på Torvet, konstaterer David Allermand.

David Allermand udvider gerne og jævnligt sin forretning med nye pølsevogne. Som en af de store i branchen kan han i modsætning til den "lille" pølsemand opnå stordriftsfordele i forhold til leverandørerne. Det er afgørende i en tid, hvor priserne på svinekød stiger kraftigt, siger han.

Målsætningen er ifølge Byens Pølsers hjemmeside at åbne en ny pølsevogn hvert år. Men det bliver altså ikke på Torvet i Horsens.

- Når jeg starter noget op, skal jeg kunne se en god fremtid. Det kan jeg ikke På Torvet, siger han.

David Allermand kan ikke se nogen god forretning i at drive en madbod på Torvet. Arkivfoto: Lars Juul
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Veteranklub runder 100 medlemmer

Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce