Annonce
Horsens

Driftig lokal pølsemand byder ikke på madbod på Torvet: Placeringen er ikke attraktiv

Fristen for at byde på madserveringen på Torvet udløber 4. december. Den nuværende pølsemand, Tung Nguyen, byder ikke på stadepladsen, og det gør David Allermand, der driver en række pølsevogne i Jylland med base i Horsens, heller ikke. Arkivfoto: Jørgen Hasseriis
David Allermand fra Horsens ejer en række pølsevogne i Jylland, men han har ikke lyst til at byde på madserveringen på Torvet. Der er ikke mennesker nok i området, mener han.
Annonce

Horsens: Hvem skal i fremtiden stå for madserveringen på Torvet? Det er der endnu ikke rigtigt kommet nogen officielle bud på.

For små to uger siden fortalte Torvets pølsemand, Tung Nguyen, at han og hans pølsepavillon ikke deltager i det kommunale udbud om madserveringen på Torvet, der slutter 4. december, og nu melder byens vel nok mest driftige forretningsmand på det område, David Allermand, også pas.

David Allermand driver Byens Pølser i Horsens og en række andre jyske byer, og tidligere på året overtog han også Royal Pita & Burger i Kattesund. Han kunne set udefra være en oplagt byder på madserveringen på Torvet, men det kommer ikke til at ske, konstaterer han.

- Havde du spurgt mig for 10 år siden, var jeg nok kommet med et bud på at drive en madbod på Torvet, men i dag er placeringen ikke attraktiv. Der er ikke mennesker nok i området, og det tror jeg ikke, at renoveringen af Torvet og Søndergade vil ændre på, siger David Allermand.

Havde du spurgt mig for 10 år siden, var jeg nok kommet med et bud på at drive en madbod på Torvet, men i dag er placeringen ikke attraktiv.

David Allermand

Annonce

Får mange tilbud

Et godt flow af mennesker er afgørende for, at det kan betale sig at drive en pølsevogn på en given lokation, understreger David Allermand.

- På Strøget og Torvet går det den forkerte vej med handlen. Udviklingen går i dag mod at placere butikker i centre, hvor folk kører hen til. Her er det hele samlet på et sted, det kan gå stærkt, der er gode parkeringsforhold, og det er varmt indenfor. McDonalds ville jo heller aldrig placere en restaurant i Søndergade eller på Torvet, konstaterer David Allermand.

David Allermand udvider gerne og jævnligt sin forretning med nye pølsevogne. Som en af de store i branchen kan han i modsætning til den "lille" pølsemand opnå stordriftsfordele i forhold til leverandørerne. Det er afgørende i en tid, hvor priserne på svinekød stiger kraftigt, siger han.

Målsætningen er ifølge Byens Pølsers hjemmeside at åbne en ny pølsevogn hvert år. Men det bliver altså ikke på Torvet i Horsens.

- Når jeg starter noget op, skal jeg kunne se en god fremtid. Det kan jeg ikke På Torvet, siger han.

David Allermand kan ikke se nogen god forretning i at drive en madbod på Torvet. Arkivfoto: Lars Juul
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Annonce