Annonce
Sejlsport

Dramatik og aflysninger i OL-kapløbet

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby kom tættere på OL, da dagens sejladser til VM blev aflyst. Foto: Pedro Martinez, Sailing Energy
Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby bliver testet til det yderste i kampen om at komme med til OL i Tokyo i 49er FX.
Annonce

Geelong: Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby er fortsat på tredjepladsen til VM i 49er FX-klassen, men det holder hårdt. De to Horsens-sejlere bliver testet til det yderste.

Fjerdedagen til VM fik et efterspil, da den anden danske båd med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard nedlagde protest over Horsensbådens ageren ved et topmærke. De danske konkurrenter fik medhold i protesten, så Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby blev diskvalificeret.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard opnåede ikke selv en bedre placering på grund af protesten, men det står nu fast, at Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby med diskvalifikationen også får en fratrækker på linje med Aarhus-bådens diskvalifikation.

Dermed er den fordel væk for Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, men striben af stabile sejladser sikrer, at parret stadig er på tredjepladsen, mens Ida Marie Baad og Marie Thusgaard indtager 19. pladsen.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, er til stede i Australien. Han oplevede ikke selv hændelsen, men kommer i en pressemeddelelse med en meget diplomatisk udmelding om situationen.

- Der opstod en tæt situation, og der blev nedlagt protest. Alle er opmærksomme på, at der er meget på spil, og jeg oplever, at begge besætninger har udvist en professionel tilgang til situationen, siger Thomas Jacobsen.

Til gengæld var heldet med Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby på femtedagen af VM. På grund af manglende vind blev sejladserne aflyst, og dermed er der kun en enkelt dag tilbage til at få afviklet sejladser i. Det betyder, at Horsens-båden alt andet lige vil få lettere ved at bevare det nødvendige forspring på otte placeringer i forhold til Ida Marie Baad og Marie Thusgaard for at få den enlige danske OL-billet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce