Annonce
Odder

Drama på Tunø: Hønefulde Henrietta drak sig måske ihjel

Hønen Henrietta fra Tunø døde efter en druktur på øen. Herta overlevede, men er måske blevet afholdshøne. Tegning: Jens Julius Hansen
Nabohøner spiste kogt korn fra Tunø Bryggeri og faldt om
Annonce

Tunø: Det er en kendt sag, at høns har en vis forkærlighed for gærede kirsebær, som de bliver hønefulde af. På Tunø har fjerkræet i stedet slået sig på øl.

Det fortæller Mette Bjerring, der bor på øen, og som for nogle uger siden blev vidne til, at hønen Henrietta hoppede rundt i en ordentlig brandert og siden faldt bevidstløs om.

Hun bor selv i lejlighed på Ølykkecentret og har et udmærket forhold til naboernes høns, som går frit rundt og af og til besøger hende på terrassen.

- Men så her for nogle uger siden lagde jeg mærke til, at Henrietta da var blevet helt tosset. Hun løb hen over plænen, faldt om men rejste sig igen. Det skete et par gange, indtil hun igen fald om og blev liggende, fortæller Mette Bjerring, der ringede til hønseejeren for at fortælle om sine observationer.

Han fik hentet den formentlig døddrukne Henrietta, og da han kom ind i hønsehuset med hende, fandt han også hønen Herta i nærmest halvbevidstløs tilstand.

Annonce

Gik på druk

Da Henrietta ikke umiddelbart syntes at ville vågne op af sin brandert, valgte hønseejeren på Tunø senere på dagen at aflive den bevidstløse høne. Bedre gik det med Herta, som efter at have ”sovet den ud” stadig vralter rundt i byen. Om hun er begyndt at gå til afholdsmøder fortæller historien intet om.

Husker du da Emil, hanen og Grisepjokket blev fulde?

Mange kender historien om Emil fra Lønneberg, der blev stangstiv efter at have spist gærede kirsebær, men skulle du have glemt den, kommer her en lille opdatering:

Emil blev en morgen sendt ud for at nedgrave de gærede kirkebær, som var en levn fra hans mors fremstilling af kirsebærvin. Det gad han ikke, så Emil smed dem i stedet på møddingen, hvorefter "kælegrisen" Grisepjokket begyndte at gumle dem i sig. Det samme gjorde Emil og gårdens hane, som gik amok og jagtede hønerne, til de  besvimede af skræk og faldt om.

Emil blev sidst på dagen fundet sovende et sted på Katholt, og dagen efter tog hans mor ham med til møde i den lokale afholdsforening.

Men mon ikke hun efter at have haft totalt blackout fremover holder sig fra de stålkar, som står udenfor Tunø Bryggeri? Her gemmer sig nemlig det kogte korn, som formentlig var årsag til de to høners alkoholforgiftning.

Bryggeriejer Claus Døssing tror nu næppe, at hønerne har været i selve karrene, og gået lidt på klingen indrømmer han da også, at han af og til smider lidt af det kogte korn ud på jorden for at forkæle nabo-hønerne lidt.

Et ungdomsbillede af Henrietta, taget af Mette Bjerring. 

- Det gærede korn bliver hentet af mange tunboer med dyr. De bruger det som foder. Men det kan  godt være, at jeg skal lade være med ligefrem at servere det for hønsene. Man skulle jo nødig pådrage sig et ry som indehaver af Tunøs nyeste smugkro, siger bryggeriejeren og understreger, at mæsken, som kogt korn hedder på brygger-sprog, næppe alene har været årsag til Henriettas alt for tidlige død.

- Mæsk indeholder faktisk ikke alkohol, men jeg vil ikke udelukke, at det har stået udenfor i nogle dage og er begyndt at gære. Jeg har nu Henrietta mistænkt for at have været forbi et andet værtshus, før hendes liv sluttede så brat, siger han med et glimt i  øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce