Annonce
Livsstil

"Dragon Quest Builders" er som skabt til Switch

SWITCH: "Dragon Quest Builders" udkom på PS4 og Vita i 2016, og det er helt oplagt at flytte det Minecraft-lignende gameplay over på den lille Nintendo Switch, hvor man kan tage det vanedannende spil med sig overalt - men derfor giver det stadig point at gøre det.

Gameplayet er nøjagtig det samme som i originalen: Du er "the builder", den eneste der kan finde ud af at bygge ting i en dystopisk verden, hvor den onde Dragonlord undertrykker befolkningen ved hjælp af monstrøse håndlangere.

I begyndelsen af hver bane/verden ankommer du til et område, der knap nok kvalificerer sig til at blive kaldt en landsby, men det bliver der hurtigt lavet om på, når "the builder" går i gang. Verdenerne er udformet af Minecraft-lignende firkanter, som alle kan smadres, genplaceres eller bruges til at bygge nye ting - men tag ikke fejl: selvom "Dragon Quest Builders" kan spilles helt frit som sandkasse-spil, er det først og fremmest en lineær RPG-fortælling med historie, missioner og bosskampe. Og det er stærkt vanedannende, selvom historien næppe vinder nogen Pulitzerpris.

Når du ankommer i en ny verden, kan du bygge en lille smule med en begrænset mængde materialer, og så bliver der føjet flere og flere ting til, og der kommer nye øer at udforske, i takt med at du finder nye materialer, klarer missioner og overvinder angreb mod din landsby.

Det er tilfredsstillende og stærkt vanedannende at opdage nye områder, smadre dem og indsamle nye materialer, som derpå bliver brugt til at bygge nye ting og opgradere landsbyen. Og der er hele tiden ting, der kan forbedres eller opgraderes, så spillet er svært at lægge fra sig. Er man nidkær, kan der bruges mange timer på at perfektionere sin by.

Sværhedsgraden lander et sted mellem at være for børn og for voksne, men der er så meget dialog på engelsk, at man skal kunne sproget for at kunne spille. Du afgør i store træk selv, hvor lang tid du vil bruge på hver verden, men spillet indbyder til, at der bliver brugt en del timer - og når verdenerne er gennemført, kan man dykke ned i sandkasse-delen af spillet.

Titel: "Dragon Quest Builder"

Platform: Nintendo Switch

Udgivelsesdato: 9. februar

Annonce

Se trailer for spillet her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce