Annonce
Østjylland

Drabet på Væddeløbsbanen: Retsmøde tog en overraskende drejning på grund af helt nye oplysninger

Der går nu endnu længere tid, før der falder dom i sagen om skuddrabet på den århusianske rapper Shmur.
En dom i drabssagen fra Jydsk Væddeløbsbane får nu endnu længere udsigter. Østjyllands Politi er kommet i besiddelse af nye oplysninger, der gør, at sagen må udsættes. Oplysningerne stammer fra franske og hollandske myndigheder.

AARHUS: Onsdag skulle retssagen om drabet på den 25-årige århusianske rapper Shmur være fortsat. Der var indkaldt tre vidner, der skulle afgive hver deres forklaring i sagen.

Vidnerne var de tre mænd, der tidligere er dømte i sagen. Det blev dog ikke til noget alligevel. Specialanklager Birgitte Ernst startede nemlig dagen med at anmode om udsættelse af sagen på baggrund af nogle nye oplysninger.

Oplysninger, som forsvarerne endnu ikke har haft mulighed for at se eller kigge nærmere på. Det nye materiale stammer fra kommunikationstjenesten Sky ECC. En tjeneste, som franske og hollandske myndigheder har overvåget.

Annonce

Østjyllands anklagemyndighed er nu kommet i besiddelse af de krypterede dokumenter, og de arbejder nu med franske og hollandske myndigheder, om at få udleveret de dekrypterede oplysninger.

Ubestemt tid

Birgitte Ernst kunne ikke fortælle meget om de nye oplysninger, da disse som nævnt var krypterede. Det var dog lykkedes for politiet at få nogle få sammenhængende sætninger ud af materialet.

En bil med krudt i kan klor fjerne det? Hvor skal man starte hvis bilen skal brændes? Men bror hvordan skal sådan en bil komme til udlandet?

Birgitte Ernst, Specialanklager, læste op fra materialet

- En bil med krudt i kan klor fjerne det? Hvor skal man starte, hvis bilen skal brændes? Men bror hvordan skal sådan en bil komme til udlandet?, læste Birgitte Ernst op fra materialet i retten.

Det skulle angiveligt være den 22-årige, der er anklaget i sagen, der har sendt beskederne. Materialet omhandler hovedsagligt den 22-årige og 42-årige. Ifølge Birgitte Ernst var der flere hundrede linjer om begge mænd i materialet.

Sagen kort

  • 22. juli 2020 gik en hashhandel med 50 kilo hash helt galt.
  • Ved Jydsk Væddeløbsbane skulle hash og penge skifte hænder.
  • Handlen gik dog i vasken, og det endte i stedet med, at Aarhus-rapperen Shmur blev skudt og dræbt.
  • De tiltalte i sagen har siden været varetægtsfængslet, og er løbende blevet præsenteret for en dommer i retten.
  • På nuværende tidspunkt er de tre bagmænd bag hashhandlen alle idømt fængselsstraffe.
  • Nu mangler retssagen omkring drabet.

Både anklagemyndigheden og alle tre forsvarer i sagen foreslog, at sagen skulle udsættes på ubestemt tid, da der ikke er nogen præcis tidshorisont for, hvornår politiet kan få oplysningerne fra de franske og hollandske myndigheder.

Retten valgte dog, at holde fast i datoerne 11. og 13. oktober hvor retssagen fortsætter.

Dømte i sagen og anklagede i sagen

Dømte

45-årige Thomas Raaber blev idømt et år og ni måneders fængsel for sin rolle som bagmand i den fejlslagne hashhandel.

42-årige Michael Aksel Olesen blev idømt et år og seks måneders fængsel for sin rolle som bagmand i den fejlslagne hashandel.

46-årige Mike Birkholm Bruus blev idømt to år og seks måneders fængsel for sin rolle som mellemmand og planlægger i den fejlslagne hashhandel.

Anklagede

En 42-årig mand fra København er anklaget for drabet på den 25-årige rapper. Han er også anklaget for at være køberen af hashen samt at have været med til at brænde to biler af i forlængelse af episoden på Jydsk Væddeløbsbane.

En 26-årig mand fra Aarhus er anklaget for primært at skulle være sælgeren af hashen. Subsidiært et forsøg på røveri, ved med trusler at have forsøgt at få fat i de penge, der skulle være brugt til at købe hashen.

En 22-årig mand fra Aarhus er anklaget for primært at skulle være sælgeren af hashen. Subsidiært et forsøg på røveri, ved med trusler at have forsøgt at få fat i de penge der skulle være brugt til at købe hashen.


Annonce
Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

Annonce