Annonce
112

Drabet i Tim: Kvinde fra Horsens får 12 års fængsel

Drabsaftenen i Tim 27. januar 2019. Arkivfoto: Jørgen Kirk
På stedet ankede Laila Ringholm Andersen sin dom på 12 års fængsel for manddrab. Hun vil enten frifindes eller have en kortere fængselsstraf, fordi hun er dødeligt syg af kræft.
Annonce

HERNING: 12 år. Det blev straffen for den 55-årige Laila Ringholm Andersen fra Tim, der er blevet dømt for knivdrabet på sin samlever Tommy Torben Rasmussen i januar i år. De to boede oprindelig i Horsens, inden de foråret 2018 flyttede til Tim i Vestjylland.

Retten i Herning fandt ikke, at der var formildende omstændigheder i sagen, der kunne give hende en mildere straf end standardstraffen for manddrab, som er på netop 12 års fængsel, selvom hendes forsvarer argumenterede for det.

Laila Ringholm Andersen ankede dommen på stedet, enten til frifindelse, som hun hele tiden har ønsket, eller til formildelse i håb om at få en kortere straf.

Retten lagde i dommen vægt på, at Laila Ringholm Andersen flere gange til både politiet i en række alarmopkald samt til et vidne på gaden i Tim havde sagt, at hun ville slå sin 55-årige samlever ihjel. Desuden har hun indrømmet i retten, at hun alene var i besiddelse af den kniv, som retsmedicinske undersøgelser har knyttet til et af den afdøde mands knivstik.

Knivdrabet i Tim

  • Den 27. januar ringede en 55-årig kvinde til politiet. Hun bad dem om at skynde sig, fordi en mand blødte. Han blev samme dag erklæret død. Årsagen skyldes forblødning.
  • Parret var flyttet til Tim fra Horsens omkring ni måneder tidligere.
  • Kvinden havde i døgnet op til mandens død gentagne gange ringet til politiet. Hun kunne ikke finde sin elscooter, fordi manden havde taget den og kørt den et sted hen, som han ikke ville fortælle hende.
  • Kvindens forsvarer argumenterede i retten for, at manden havde begået selvmord ved at stikke sig selv.
  • Anklageren mente i stedet, at det er højst usandsynligt, at manden skulle have begået et så brutalt selvmord.
Annonce

Ramt af terminal sygdom

- Det er klart, at dommen ikke gav det resultat, vi håbede. Derfor ønsker min klient at lade landsretten kigge på sagen, siger kvindens forsvarsadvokat Morten Wosylus Kamp.

Han har under hele retssagen talt for, at Laila Ringholm Andersen skulle frifindes. Efter hun blev erklæret skyldig i manddrab, argumenterede han for, at hendes straf skulle være mellem tre og seks års fængsel.

Mens 12 år er standardstraffen for manddrab, er seks år minimumsstraffen for manddrab. Forsvareren ønskede, at retten skulle give den 55-årige kvinde en endnu mildere straf på grund af hendes personlige forhold. Hun er efter drabet blevet diagnosticeret med lungekræft, og hun er desuden blevet erklæret terminal.

- Man kan dårligt få ringere sygdomsforhold, men det fandt retten ikke var grund til nedsættelse. Det og så hele episoden op til gør, at vi anker sagen, siger Morten Wosylus Kamp.

Annonce

Tilfreds anklager

Anklager Pia Koudahl fra Midt- og Vestjyllands Politi er derimod tilfreds med dommen, hvor der ikke var formildende omstændigheder at finde.

- Jeg er tilfreds med straffen på 12 år. Det viser, at der skal rigtig meget til for at lave om på standarden. Retten overvejede sygdommen, men fandt ikke, at det var en formildende omstændighed, siger Pia Koudahl.

Laila Ringholm Andersen skal fortsat sidde varetægtsfængslet frem til ankesagen ved Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce