Annonce
Horsens

DR skal optage fire gudstjenester i lokal kirke: Præst håber på fuldt hus

Sognepræst Lone Buhl skal stå for to af de fire tv-transmiterede gudstjenester: Arkivfoto Morten Pape

Optagelserne finder sted i starten af februar i Østbirk Kirke. De bliver bragt i landsdækkende tv i løbet af marts.

Østbirk: Danmarks Radio kommer til Østbirk i starten af februar, hvor der skal optages gudstjenester til landsdækkende tv.

Det fortæller sognepræst Lone Buhl Pedersen, der har haft kontakten til Danmarks Radio.

- Det drejer sig om optagelser til fire gudstjenester, der skal optages 6. og 7. februar og vises i tv i løbet af marts. Jeg foreslog over for DR, at gudstjenesterne skal afspejle vores dagligdag i kirken. Jeg er her jo på fuldtid, mens præst Peter Tast er på halv tid, og præst Søren Jensen fra Lundum-Hansted er her, når vi har friweekender. Så derfor har vi delt gudstjenesterne mellem os, så jeg har to af gudstjenesterne, Peter Tast har én, og Søren Jensen har én gudstjeneste. Dermed får folk også noget forskelligt, siger Lone Buhl Pedersen.

Hun har tidligere rettet henvendelse til Danmarks Radio for at foreslå, at der kunne optages gudstjenester fra Østbirk

- Det kom der aldrig nogen reaktion på. Men nu er der nogen, der har anbefalet os til Danmarks Radio. DR har efterfølgende har været inde for at kigge på vores hjemmeside, og så vil jeg tro, at det også spiller ind, at Østbirk Kirke er en flot kirke. Så vidt jeg har forstået, kommer der korte indslag på et minut eller to inden gudstjenesten, hvor man kan se nogle af områdets attraktioner, og jeg vil da tænke, at f.eks. Den Genfundne Bro vil være oplagt. Jeg har i hvert fald foreslået nogle ting i området, siger Lone Buhl Pedersen.

Annonce

TV-gudstjenester i Østbirk

De fire gudstjenester skal optages over to dage.


  • Onsdag 6. februar kl. 16.30 er det Lone Buhl, der står for gudstjenesten der skal vises i tv den 10. marts.
  • Onsdag 6. februar kl. 19 er det Søren Jensen, der står for gudstjenesten, der vises i tv den 24. marts.
  • Torsdag 7. februar kl. 16.30 er det Lone Buhl, der står for gudstjenesten, der vises i tv den 7. april.
  • Torsdag 7. februar kl. 19 er det Peter Tast, der holder ungdomsgudstjeneste, der vises i tv den 31. marts.

Billetter til kirken

For sognepræsten betyder den tv-transmitterede gudstjeneste, at hun forventer at skulle forberede sig ekstra godt forud for gudstjenesten.

- Selvfølgelig tænker man lidt ekstra over det, og jeg har da overvejet, at jeg måske skal have en ny præstekrave på den dag. Det er klart, at lige som juleaften, så får prædikenen lige lidt ekstra opmærksomhed, siger Lone Buhl, der glæder sig over, at Østbirk er blevet udvalgt.

- Jeg synes, det er en ære, at Danmarks Radio kommer til Østbirk Kirke. Derfor vil vi gerne vise os fra vores bedste side med en fyldt kirke. Når nu hele Danmarks skal se os, så giver det altså et godt indtryk, at kirken er fyldt, siger Lone Buhl.

For at have en sikker fornemmelse af, hvor mange der møder op, bliver der udstedt billetter til de fire gudstjenester, som man kan få ved henvendelse til præstegården i Østbirk.

- Vi vil gerne være sikre på, at vi har en fyldt kirke til alle fire gudstjenester. Man kan selvfølgelig også komme uden billet, men hvis man har billet, er man sikret en plads. Vi har lavet 150 billetter til hver gudstjeneste. På den måde kan vi se, at hvis der stadig er 90 billetter tilbage, når vi nærmer os, så kan vi lige sørge for at prikke nogen på skulderen. Man kan tage til én gudstjeneste, og man kan tage til alle fire. Det bestemmer man selv. Vi tænker, at mellem gudstjenesterne vil der være mulighed for at gå over i præstegården og få en rugbrød eller lignende, som alle bare kan gå over og spise, siger hun.

Ifølge Lone Buhl møder Danmarks Radio op med et hold på 12 mand de to dage, optagelserne står på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig til politiet: "Fucking spassere"

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce