Annonce
Horsens

Dræbt 71-årig kvinde skal obduceres for at fastslå dødsårsag

En 32-årig mand blev søndag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for manddrab på en 71-årig kvinde, der blev dræbt i sit hjem på Klovenhøjvej i Brædstrup. Hun bliver mandag obduceret, oplyser Sydøstjyllands Politi. Foto: Peter Hald
Sydøstjyllands Politi holder kortene tæt ind til kroppen i sagen om den 71-årige kvinde fra Brædstrup, der søndag morgen blev fundet død i sit hjem.

Brædstrup: Det er fortsat uklart, i hvert fald for offentligheden, hvordan en 71-årig kvinde fra Brædstrup blev slået ihjel.

Kvinden blev dræbt i sit hjem mellem lørdag midnat og søndag kl. 7.47. En 32-årig mand blev anholdt umiddelbart efter.

Han er sigtet for manddrab og blev søndag varetægtsfængslet i fire uger.

- Vi fortsætter efterforskningen, og der bliver afholdt obduktion i dag (mandag, red.). Obduktionen skal afdække dødsårsagen, og vi afventer retsmedicinerens vurdering, oplyser politikommissær Rune Rehnberg, Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Relation mellem offer og gerningsmand

Politiet modtog søndag kl. 7.18 en anmeldelse om en livløs person i et hus på Klovenhøj i Brædstrup.

En halv time senere - kl. 7.48 - blev den 32-årige mand, der har adresse i Nordjylland, anholdt.

Han nægter manddrab, men erkender vold med døden til følge. Det kom frem under søndagens grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Politiet har tidligere oplyst, at der var en tilknytning mellem den dræbte og den anholdte, men ønsker fortsat ikke at uddybe, hvilken relation der er tale om.

- Det kan jeg ikke komme nærmere ind på af hensyn til efterforskningen. Men vi arbejder på højtryk og gør alt, hvad vi kan. Det er en tragisk sag, siger Rune Rehnberg, der heller ikke vil sige, om det var den 32-årige selv, der anmeldte drabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Josephine Fock-sag siger mere om Alternativet end om Josephine Fock

Den besynderlige sag, der i øjeblikket klæber til den politiske leder for Alternativet, Josephine Fock, siger næsten mere om kulturen og ledelseskulturen i partiet, end det gør om den nyvalgte partileder. Hun er havnet i lidt af et stormvejr efter en artikel, bragt i dagbladet Information i lørdags. I artiklen fortæller flere partimedlemmer, heriblandt tidligere folketingsmedlemmer, anonymt om oplevelser med en Josephine Fock, der har svært ved at styre sit temperament. Voldsomme skideballer, verbale overfusninger og sågar fysisk grænseoverskridende adfærd har været en del af oplevelserne, der beskrives fra perioden 2015-2018, da Josephine Fock var medlem af Folketinget. I to af de år var hun desuden forkvinde for folketingsgruppen. Siden har andre stået frem med navn og bekræftet dele af indholdet i artiklen, og senest har den tidligere partileder, Uffe Elbæk, sagt, at han vil fortælle partiets hovedbestyrelse, hvad han har oplevet. Det er selvfølgelig tankevækkende, at en leder af et politisk parti ifølge nogle har så store problemer med at tøjle sit temperament. Men det er nærmest endnu mere tankevækkende, at den opførsel har fundet sted, uden at partiets ledelse har grebet ind i det. Mails, som Information har set, bekræfter, at der blev klaget over Josephine Focks opførsel allerede i 2016. Hvorfor tog man ikke hånd om det dengang? Hvorfor har partiets ledelse ikke fået udredt konflikten og forsøgt at skabe et ordentligt arbejdsklima? I stedet har uroen og modviljen mod Josephine Fock tilsyneladende ulmet under overfladen lige siden for nu at bryde frem i lys lue. Det vidner ikke om en partiledelse, der har taget sig godt af både ansatte og folketingsmedlemmer. Uffe Elbæk må bære en stor del af ansvaret for den krise, partiet og dets nyvalgte formand er havnet i. Nu er partiets hovedbestyrelse så kommet på banen. Den er i gang med at undersøge sagen gennem møder med flere af de involverede og satser på at melde noget ud i næste uge. Hvis Josephine Fock fortsætter som partileder, har hun en stor opgave foran sig med at genoprette tillid til partiet og hende selv. Men hvis noget af det, der er blevet sagt om hende, er sandt, kunne et simpelt ”undskyld” være en god start.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce