Annonce
Horsens

Dræbt 71-årig kvinde skal obduceres for at fastslå dødsårsag

En 32-årig mand blev søndag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for manddrab på en 71-årig kvinde, der blev dræbt i sit hjem på Klovenhøjvej i Brædstrup. Hun bliver mandag obduceret, oplyser Sydøstjyllands Politi. Foto: Peter Hald
Sydøstjyllands Politi holder kortene tæt ind til kroppen i sagen om den 71-årige kvinde fra Brædstrup, der søndag morgen blev fundet død i sit hjem.

Brædstrup: Det er fortsat uklart, i hvert fald for offentligheden, hvordan en 71-årig kvinde fra Brædstrup blev slået ihjel.

Kvinden blev dræbt i sit hjem mellem lørdag midnat og søndag kl. 7.47. En 32-årig mand blev anholdt umiddelbart efter.

Han er sigtet for manddrab og blev søndag varetægtsfængslet i fire uger.

- Vi fortsætter efterforskningen, og der bliver afholdt obduktion i dag (mandag, red.). Obduktionen skal afdække dødsårsagen, og vi afventer retsmedicinerens vurdering, oplyser politikommissær Rune Rehnberg, Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Relation mellem offer og gerningsmand

Politiet modtog søndag kl. 7.18 en anmeldelse om en livløs person i et hus på Klovenhøj i Brædstrup.

En halv time senere - kl. 7.48 - blev den 32-årige mand, der har adresse i Nordjylland, anholdt.

Han nægter manddrab, men erkender vold med døden til følge. Det kom frem under søndagens grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Politiet har tidligere oplyst, at der var en tilknytning mellem den dræbte og den anholdte, men ønsker fortsat ikke at uddybe, hvilken relation der er tale om.

- Det kan jeg ikke komme nærmere ind på af hensyn til efterforskningen. Men vi arbejder på højtryk og gør alt, hvad vi kan. Det er en tragisk sag, siger Rune Rehnberg, der heller ikke vil sige, om det var den 32-årige selv, der anmeldte drabet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce