Annonce
Horsens

Dræbt 71-årig kvinde skal obduceres for at fastslå dødsårsag

En 32-årig mand blev søndag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for manddrab på en 71-årig kvinde, der blev dræbt i sit hjem på Klovenhøjvej i Brædstrup. Hun bliver mandag obduceret, oplyser Sydøstjyllands Politi. Foto: Peter Hald
Sydøstjyllands Politi holder kortene tæt ind til kroppen i sagen om den 71-årige kvinde fra Brædstrup, der søndag morgen blev fundet død i sit hjem.

Brædstrup: Det er fortsat uklart, i hvert fald for offentligheden, hvordan en 71-årig kvinde fra Brædstrup blev slået ihjel.

Kvinden blev dræbt i sit hjem mellem lørdag midnat og søndag kl. 7.47. En 32-årig mand blev anholdt umiddelbart efter.

Han er sigtet for manddrab og blev søndag varetægtsfængslet i fire uger.

- Vi fortsætter efterforskningen, og der bliver afholdt obduktion i dag (mandag, red.). Obduktionen skal afdække dødsårsagen, og vi afventer retsmedicinerens vurdering, oplyser politikommissær Rune Rehnberg, Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Relation mellem offer og gerningsmand

Politiet modtog søndag kl. 7.18 en anmeldelse om en livløs person i et hus på Klovenhøj i Brædstrup.

En halv time senere - kl. 7.48 - blev den 32-årige mand, der har adresse i Nordjylland, anholdt.

Han nægter manddrab, men erkender vold med døden til følge. Det kom frem under søndagens grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Politiet har tidligere oplyst, at der var en tilknytning mellem den dræbte og den anholdte, men ønsker fortsat ikke at uddybe, hvilken relation der er tale om.

- Det kan jeg ikke komme nærmere ind på af hensyn til efterforskningen. Men vi arbejder på højtryk og gør alt, hvad vi kan. Det er en tragisk sag, siger Rune Rehnberg, der heller ikke vil sige, om det var den 32-årige selv, der anmeldte drabet.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Alt om weekendens seriefodbold

Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce