Annonce
Horsens

Domea skal bygge ældreboliger i Ny Havnegade

Ginnerup Arkitekter har tegnet Domeas ældreboliger i Ny Havnegade. 11 sammenhængende byhuse med i alt 22 boliger. Byggeriet opføres i rødlige tegl og med sadeltag i røde teglsten. Visualisering: Ginnerup Arkitekter
Byrådet har sagt god for, at boligselskabet Domea bliver bygherre på et boligprojekt i Ny Havnegade. Der skal bygges 22 ældre- og handicapvenlige boliger i 11 byhuse.
Annonce

Horsens: Boligselskabet Domea skal bygge 22 ældreboliger i Ny Havnegade.

På den vestlige side ned mod havnen skal det i dag noget triste areal fyldes ud med 22 boliger i 11 sammenhængende byhuse. Boligerne i forskellige størrelser fra 55 til 60 kvadratmeter bliver ældre- og handicapvenlige boliger, som man skal visiteres til af Horsens Kommune.

På byrådsmødet forleden blev boligselskabet godkendt som bygherre. Byggeriet bliver nu udbudt i licitation, og forventningen er, at beboerne, hvis alt går efter planen, kan flytte ind omkring årsskiftet 2021/2022, fortæller Louise Prahm, projektudviklingschef, Domea.

De små byhuse i engelsk stil med forhaver har givet Ny Havnegade en særlig status i Horsens, og Domea har bestræbt sig på at lave et byggeri, der passer ind i gadens fine arkitektur, siger hun.

- Det er lidt af en drøm for os at bygge her. Det er jo en meget smuk gade, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan, konstaterer hun.

Det er lidt af en drøm for os at bygge her. Det er jo en meget smuk gade, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan.

Louise Prahm, projektudviklingschef, Domea

Annonce

Langvarig proces

Domea har selv været med til at forme lokalplanen, der blev vedtaget i forbindelse med planerne om en udnyttelse af Industrimuseets grund for lidt over to år siden. De planer er siden lagt i dvale, men det er arbejdet med at fylde hullet i Ny Havnegade ud med boliger altså ikke.

- Vores udgangspunkt har hele tiden været, at vi skulle bygge noget, vi kunne være stolte af. Det har været en langvarig proces, for vi har ikke ønsket at gå på kompromis med kvaliteten. Økonomien skal hænge sammen, så vi kan bygge det, vi gerne vil, og det har taget tid at få det på plads. Det synes jeg, at vi har fået nu i god dialog med kommunen, siger Louise Prahm.

Louise Prahm fremhæver, at boligerne får sadeltag ligesom de øvrige huse i gaden, og at man vil eksperimentere med forskellige farver og mønstre i murværket for at skabe et varieret udtryk.

Boligerne får elevatorer og indgang fra siden mod Industrimuseets grund. Her etableres også parkeringspladser.

Annonce

Venstre vil se færdige tegninger

På byrådsmødet var der bred enighed om at udpege Domea som bygherre.

Flere partier udtrykte dog bekymring over, at der endnu ikke er færdige tegninger over byggeriet. Dem får politikerne dog lov til at se, efter at byggeriet har været udbudt i licitation, lovede borgmester Peter Sørensen (S).

- Vi har kun set skitser, men vi har stadig en mulighed for at standse byggeriet, hvis det ikke lever op til det, vi ønsker. Det er vigtigt for os i Venstre at få det slået fast. Jeg har en klar forventning om, at vi vil se en ny fortolkning af de engelske huse med respekt for gadens arkitektur, siger gruppeformand og formand for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

Han ønsker blandt andet afklaret, hvilken betydning det vil have for gadens udtryk, at der bliver indgang til husene fra den modsatte side.

Husene bliver bygget på et tidspunkt, da forvaltningen arbejder på at lave en bevarende lokalplan for Ny Havnegade. Den vil ikke være på plads, før byggeriet går i gang, så indholdet af den bevarende lokalplan vil altså ikke kunne håndhæves i forhold til Domeas byggeri.

- Er det ikke lidt omvendt, at man giver tilladelse til et byggeri og derefter vedtager en bevarende lokalplan?

- Vi kan ikke sætte udviklingen i stå, og der kan gå et stykke tid, før den bevarende lokalplan er på plads. Men jeg forventer da, at forvaltningen i dialogen med Domea tager udgangspunkt i det arbejde, der er i gang med den bevarende lokalplan, siger Martin Ravn.

Den eksisterende lagerbygning skal rives ned til fordel for 11 nye byhuse i den sydvestlige ende af Ny Havnegade. Foto: Domea
Visualisering af byggeriet set fra oven. Der bliver parkering og indgang til husene fra den side, der har facade mod Industrimuseets areal på den anden side af Ny Havnegade. Visualisering: Ginnerup Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce