Annonce
Horsens

Efter års forberedelse: Klar til at bygge 11 byhuse i den lidt triste side af Ny Havnegade

Grunden med hullet i Ny Havnegade set fra luften. Det er her, Domea Østjylland, opfører 11 byhuse. Lagerbygningen med sort tag rives ned i forbindelse med Domea Østjyllands byggeri. Foto: Morten Pape
Domea Østjylland er efter flere års forberedelse snart klar til at gå i gang med byggeriet, der vil fuldende husrækken i Ny Havnegade. Boligerne, som man skal visiteres til af kommunen, ventes at stå klar i sommeren 2022.

Horsens: De første skitser blev tegnet for fire et halvt år siden, og det er mere end tre år siden, at lokalplanforslaget blev vedtaget.

Nu er boligselskabet Domea Østjylland endelig klar til at gå i gang med byggeriet af 11 byhuse med 22 ældre- og handicapvenlige boliger i "den engelske gade", Ny Havnegade.

Byggeriet, der lukker det eksisterende hul i den sydvestlige lidt triste side af gaden, forventes at blive skudt i gang i august i år, fortæller projektleder Pernille Esmark Prahm, Domea Østjylland.

Annonce

- Kommunen kan så efter planen flytte de første beboere ind i de nye boliger i sommeren 2022, siger hun.

Sådan kommer byggeriet til at se ud set fra syd mod nord. De små byhuse i engelsk stil med forhaver har givet Ny Havnegade en særlig status i Horsens, og Domea Østjylland har bestræbt sig på at lave et byggeri, der passer ind i gaden, siger projektleder Pernille Esmark Prahm. Visualisering: Ginnerup Arkitekter

Der er tale om ældre- og handicapboliger, som man skal visiteres til af Horsens Kommune.

- Der har været et fint samarbejde med kommunen, og det har været altafgørende, at vi kan opføre boligerne til det noget højere rammebeløb, der er for ældreboliger. Det har taget sin tid, for vi har ikke villet gå på kompromis med kvaliteten og respekten for den gamle gade. Nu kan vi få økonomien til at hænge sammen, siger Pernille Esmark Prahm.

Rødt tegl og sadeltag

Ny Havnegade er kendt for sine karakteristiske byhuse med forhaver, som dog kun går helt ned til Niels Gyldings Gade i den ene side af vejen.


- Vi er stolte over, at vi har fået lov til at bygge i den fine engelske gade, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan.

Pernille Esmark Prahm, projektleder, Domea Østjylland


I den anden side nærmest industrimuseet kunne man tidligere ikke bygge huse hele vejen ned på grund af den gastank, der lå ved gasværket på nabogrunden. Derfor ligger der i stedet et garageanlæg fra 1970'erne, som nu rives ned i forbindelse med Domea Østjyllands byggeri.

- Vi er stolte over, at vi har fået lov til at bygge i den fine engelske gade, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan, siger Pernille Esmark Prahm.

Byggeriet opføres i rødlige tegl og med sadeltag i røde teglsten. Boligerne er alle torums- boliger, og de bliver på mellem 65 og 71 kvadratmeter.

Grunden med hullet i Ny Havnegade set fra luften. Det er her, Domea Østjylland, opfører 11 byhuse. Lagerbygningen med sort tag rives ned i forbindelse med Domea Østjyllands byggeri. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Overvældende interesse: Her vil John Arne bygge nyt padelcenter med fire baner

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Læserbrev

Insektoasen midt i byen: Mon ikke insekterne er ligeglade med den grusbunke?

Annonce