Annonce
Brædstrup

Domea har tidsplanen klar: Begynder byggeri på krogrund til september

Boligforeningen Domea har oplevet stor interesse for at bo på krogrunden i Brædstrup. Arkivfoto: Morten Pape
Boligforeningen Domea forventer at påbegynde byggeriet af nye lejligheder på krogrunden i Brædstrup til september eller muligvis før, oplyser projektudviklingschef Louise Prahm.

Brædstrup: Ved udgangen af marts lukkede Brædstrup Kro, og siden har der været stille på adressen Nørregade 11. Det varer imidlertid ikke længe, inden de store entreprenørmaskiner rykker ind på krogrunden.

Projektudviklingschef i Domea Louise Prahm forventer, at byggeriet af 32 nye lejligheder i form af to punkthuse vil begynde til senest september.

- Sagen mangler endnu de endelige godkendelser af økonomiudvalget og af byrådet i Horsens Kommune, og det forventer vi, sker 17. juni. Vi skal derefter indhente en byggetilladelse, så vi regner med byggestart til september, muligvis endda før, siger Louise Prahm.

De nye boliger bliver henholdsvis otte lejligheder af 86 kvm, 18 lejligheder på 95 kvm og seks lejligheder på 107 kvm. Der er allerede stor interesse for at bo på krogrunden.

- Vi har mærket en stor interesse, og det har der været lige fra starten. Allerede før vi kom ind omkring krogrunden, blev vi jævnligt ringet op af folk, som efterspurgte lejligheder i Brædstrup. Det var også årsagen til, at vi valgte at gå ind i projektet, siger Louise Prahm.

Annonce

Vi har mærket en stor interesse, og det har der været lige fra starten. Allerede før vi kom ind omkring krogrunden, blev vi jævnligt ringet op af folk, som efterspurgte lejligheder i Brædstrup.

Louise Prahm, projektudviklingschef Domea

Kroen tømt for inventar

Ifølge købsaftalen mellem kroejerne og Domea er det op til ejerne af kroen at stå for nedrivningen. Det arbejde forventes at gå i gang i løbet af juni.

- Omkring selve krobygningen begynder vi ikke at rive noget ned, før alle godkendelser er på plads. Så det bliver først i juni. Det er muligt, vi går i gang med at rive værelsesfløjen ned før, fordi den er i så dårlig stand, at den skal ned under alle omstændigheder, siger Torben Bilstrup.

Det er nedrivningsfirmaet P. Olesen fra Hovedgård, der skal stå for at fjerne den gamle kro. Firmaet har allerede afleveret et afskræmningshegn ved kroen, men det betyder ikke, at nedrivningen er lige oppe over ifølge kroejerne. Ejerne har desuden fået solgt al kroens inventar på en auktion.

- Alt er derfor væk nu. Det, som vi ikke kunne få solgt, får Brædstrup Humanitær lov til at hente. Det, de så ikke kan bruge, ryger på genbrugspladsen, for det er ikke noget værd. Dermed bliver alt ryddet inden nedrivningen, siger Ole Bilstrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce