Annonce
Odder

Domea Østjylland bygger helt kvarter i Bendixminde

Sådan kommer de nye boliger i Bendixminde til at se ud. Illustration: Domea.dk
Boligselskabet har store ambitioner om, at bæredygtigheden skal være i top i 118 nye boliger i vestbyen.

Odder: Der er gang i den i Odder og ikke mindst i Bendixminde, hvor Boligselskabet Domea Østjylland sammen med byggeadministrator Domea.dk sidst på året går i gang med at opføre hele 118 boliger.

- Det er et kæmpe projekt - noget af det største, vi har set i hvert fald her på disse kanter. Og vi er rigtig glade for, at vi får muligheden for at bygge så mange gode og attraktive almene boliger i lige præcis det her område. På den måde kan vi være med til at sætte præg på Bendixminde, så den nye udstykning - eller lille bydel, kan man vel godt kalde det - bliver for alle. Det sikrer en social bæredygtighed og i sidste ende et bedre miljø for alle, der bor der, siger formanden for Domea Østjylland, Willy Nielsen.

Høje ambitioner

Byggeriet bliver det største byggeri, Domea.dk har været en del af uden for hovedstadsregionen - mere end 11.000 kvadratmeter. Ud over at være stort, så er barren også sat ekstra højt i forhold til DGNB-certificeringen, hvor Domea.dk som byggeforretningsfører i samarbejde med bygherren for første gang går efter såkaldt "Guld med Diamant".

De 180 boliger kommer til at ligge i klynger. Illustration: Domea.dk

- Odder Kommune har stor fokus på bæredygtighed, og det falder godt i tråd med Domea.dk's bæredygtighedsambitioner, hvor vi blandt andet har besluttet, at vores byggeprojekter altid skal leve op til det, der kræves for at kunne opnå DGNB-certificering. Og sammen med Domea Østjylland har vi denne gang sat barren ekstra højt, for vi går efter DGNB Guld med Diamant, fortæller senior projektleder Pernille Esmark Prahm fra Domea.dk.

DGNB-certificering

DGNB står for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen og er en bæredygtighedscertificering af bygninger. Ordningen vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeværdigt.

For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller et byområde evalueres ud fra en række kriterier, og på baggrund af evalueringen kan byggeriet tildeles enten DGNB Platin, DGNB Guld eller DGNB Sølv.

Derudover kan man arbejde for at opnå tillægsudmærkelser som DGNB Diamant for anerkendelse af arkitektonisk kvalitet og DGNB Hjerte, som belønner bygninger, der gør en ekstra indsats for brugernes velvære.

Det er Green Building Council Denmark (DK-GBC), der står for DGNB-certificeringen i Danmark.

DGNB-Guld er den næsthøjeste certificering, man kan opnå, og tillægsudmærkelsen Diamant kan tildeles på baggrund af byggeriets arkitektoniske kvalitet. Så det er et ambitiøst projekt, men Pernille Esmark Prahm er optimistisk, og det er hun af flere årsager:

- Vi har en stærk og engageret projektgruppe, der alle stræber efter, at vi skal nå i mål. Og så er det rent ud sagt en fornøjelse at arbejde sammen med Odder Kommune. Vi har en god dialog og let adgang til de relevante personer med de rette beslutningskompetencer. Så jeg er sikker på, det nok skal lykkes, og jeg ser frem til endnu et godt samarbejde, siger hun.

Når myndighedsprojektet er færdiggjort, og byggetilladelsen endeligt på plads, er planen at gå i jorden i begyndelsen af december.

De første beboere forventes at kunne flytte ind i deres nye hjem på bakketoppen ved Bendixminde i midten af 2023.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce