Annonce
Horsens

Dobbelthuse på vej: Kommunen sælger byggegrund til boligforening

Området bag ved Søvind Mejeri blev lokalplanlagt i 2015, men der er ikke bygget noget endnu. Området markeret med grønt udgør ialt 28.000 kvm. Kommunen købte i december den sydligste del af området, som nu er solgt videre til boligforeningen Odinsgaard. Kort: Horsens Kommune

Tegningerne til de 12 planlagte boliger er endnu ikke klar, men Odinsgaards direktør forventer, at byggeriet vil komme til at ligne boligforeningens byggeri på Ternevænget. Byggeriet ventes at gå i gang til sommer.

Søvind: Kommunen købte en del af matriklen Ravnebjerget 1A i Søvind på byrådsmødet i december, og på byrådsmødet mandag aften blev de 11.460 kvadratmeter jord umiddelbart nord for Søvind Mejeri solgt videre til boligforeningen Odinsgaard.

Boligforeningen vil opføre seks dobbelthuse, i alt 12 boliger på matriklen, oplyste borgmester Peter Sørensen (S) efter byrådsmødet.

Salget til boligforeningen flugter fint med byrådets ambition om, at der skal bygges flere almene boliger i byerne uden for Horsens, understregede borgmesteren.

- Byggeriet af almene boliger giver for eksempel ældre borgere, der bor i parcelhuse, en mulighed for at flytte i noget mindre og samtidig blive boende i byen. Det vil vi formentlig se i Søvind. Vi ved fra lokalrådet, at der er interesse for det, sagde han.

Børnefamilier kan så passende flytte ind i de parcelhuse, der bliver solgt.

- Søvind har brug for flere børn, og byen har alt, hvad børnefamilierne efterspørger: Der er dagtilbud, skole, indkøbsmuligheder og en smuk natur. Samtidig er der kun 10 minutter til midtbyen, konstaterer Peter Sørensen.

Annonce

Byggeriet af almene boliger giver for eksempel ældre borgere, der bor i parcelhuse, en mulighed for at flytte i noget mindre og samtidig blive boende i byen. Det vil vi formentlig se i Søvind.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

85-100 kvadratmeter i et plan

Michael Meldgaard, direktør i Odinsgaard, bekræfter købet, og siger, at boligforeningen "i et stykke tid" har kigget efter passende jord til et byggeri af boliger i Søvind.

- Vi har set en efterspørgsel på boliger i Søvind, og nu er muligheden der på Ravnebjerget. Søvind er jo en dejlig by, og vi forventer ikke problemer med at få boligerne lejet ud, siger han.

Boligdirektøren fortæller, at der endnu ikke er lavet tegninger for byggeriet, men at forventningen er, at byggeriet vil komme til at ligne boligforeningens byggeri på Ternevænget i Sydbyen.

- Det er et byggeri, vi har fået ros for, og det bliver nok også dobbelthuse på 85-100 kvadratmeter i et plan i Søvind. Markedet er presset lige nu på grund af opsvinget, men jeg er sikker på, at vi kan bygge gode boliger til rimelige priser, siger han.

Forventningen er, at byggeriet kan gå i gang til sommer, og at byggefasen vil tage cirka et år.

Det samlede areal, der kan bygges på, er 28.000 kvm. De resterende ca. 17.000 kvadratmeter er på private hænder, men Peter Sørensen håber, at der med offentliggørelsen af Odinsgaards byggeri vil komme yderligere skub i byggeriet.

- Det er der brug for. Vi vil gerne have flere børnefamilier i Søvind, og for den sags skyld også gerne flere seniorer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Annonce