Annonce
Ikast-Brande

Dobbelt op på p-pladser ved Brande Hallerne

Et nyanlagt regnbed i bunden af parkeringspladsen skal fungere som filter for overfladevandet, inden det løber ud i Brande Å. Foto: Mikael Lund
Ny parkeringsplads er taget i brug ved Brande Hallerne.
Annonce

Brande: Det var et længe næret ønske, der gik i opfyldelse, da Brande Hallernes formand Anne-Mette Kongedam, fredag eftermiddag kunne klippe det røde bånd som tegn på, at hallernes nye parkeringsplads officielt kunne tages i brug.

Inden formanden fik lov til at føre saksen, sagde bestyrelsens næstformand og tovholder på projektet, Lennart Poulsgård, lidt om forløbet, der havde ført til, at man endelig havde fået omdannet en sumpet græsplæne til knap 100 ekstra parkeringspladser. Egentlig var der kun sat penge af til at dække arealet med løst grus, men en fordelagtig licitation betød, at der både blev råd til belægningssten, kantsten og belysning i form af fire lysmaster, som Blåhøj El har monteret – selve arbejdet med at etablere p-pladsen er klaret af entreprenørfirmaet Poul Hansen fra Grindsted, som i forvejen var i gang med andre projekter i Brande – deraf en del af forklaringen på den fordelagtige pris.

Lennart Poulsgård fremhævede også Karsten Dall Jensen fra Ikast-Brande Kommune som en af hovedkræfterne bag, at det endelig var lykkedes at komme i mål med projektet, som allerede uofficielt var blevet taget i brug i ugen op til indvielsen.

Annonce

Regnbed

De ekstra parkeringspladser har desuden krævet anlæggelse af et såkaldt regnbed, et nedsivningsbassin som overfladevandet fra den nyanlagte del af parkeringspladsen skal igennem, inden det ledes ud i Brande Å.

Forklaringen er, at den eksisterende kloakering på den gamle del af p-pladsen ikke er dimensioneret, så den kan absorbere omkring dobbelt så meget regnvand, så der er en lille niveauforskel på cirka tre centimeter på de to halvdele, som falder hver sin vej – på den måde holdes overfladevandet adskilt.

Regnbedet skal fungere som faskine og tilplantes med græs, som skal være med til at opsamle og binde olie- og benzinrester, så de ikke løber ud i åen.

Det eneste, der nu mangler, før parkeringspladsen er helt færdig, er opstregningen af p-båsene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce