Annonce
Odder

DN protesterer mod nyt forslag og fredninger

Stampemølledalen blev fredet i år 2000 ? kommunen var dengang i mod. PR-foto

DF stiller et forslag om at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til selvstændigt at rejse forslag om fredninger i naturen.

Odder: Danmarks Naturfredningsforening Odder inviterer til et fredningsevent, hvor man kan gå med fra Torvet til Stampemøllen. Det sker søndag 20. januar kl. 13.30 som en del af et landsdækkende fredningsevent, der er skabt på baggrund af et forslag fra DF om at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til selvstændigt at rejse forslag om fredninger i naturen.

Siden 1937 har Danmarks Naturfredningsforening haft ret til at rejse en fredningssag, men står det til Dansk Folkeparti skal det nu være slut. Den 24. januar fremsætter partiet et forslag i Folketinget, der vil fratage Danmarks Naturfredningsforening denne ret.

Det betyder, at hvis forslaget vedtages, kan der fremover kun rejses en sag om fredning, hvis staten eller kommunen er enige med Danmarks Naturfredningsforening.

Det betyder også, at lokalt ville Stampmølledalen aldrig være blevet fredet, for den fredning var kommunen inderligt imod, da Danmarks Naturfredningsforening i 1996 foreslog dalen fredet. Kommunen ville hellere placere et stort handicapcenter midt i dalen. I dag kalder borgmester Uffe Jensen dalen for "en herlig grøn naturperle af en kile i Odder by. Den skal vi naturligvis værne om".

Fredningseventet i Odder starter på Torvet, hvorfra deltagerne går ad byens stier til Stampemøllen, hvor der kl. 14 vil være bål og varm kakao. Det er gratis at deltage, og man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd.

Annonce
I dag er det et grønt åndehul, som kommunen nu gerne vil bevare. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce