Annonce
Læserbrev

DN Hedensted i replik: Vi går gerne i dialog med lokalråd og byråd og ejer om fremtiden for Fakkegrav

Gunnar Kolstrup. Privatfoto

Læserbrev: Kære Stouby Lokalråd. I et indlæg i avisen 19. november er jeres formand selvsagt frustreret over brandtomten Fakkegrav. Hvem er ikke det?

Vi spørger bare: Hvorfor rydder ejeren ikke tomten af vejen, evt. assisteret af kommunen?

Her er desuden et par facts:

Jeres lokalrådsformand mener, DN Hedensted og nu også formanden for DN er årsag til den skændsel, som tomten er. Det er ikke sandt.

DN Hedensted har gjort indsigelse mod projektet ud fra gældende lovgivning om naturbeskyttelse indenfor strandbeskyttelseslinjen. Vi har ingen magt, men ret og pligt til at påse, om gældende lovgivning overholdes.

Kystdirektoratet har sagt nej til projektet. Ejeren har klaget til Klagenævnet, som har givet Kystdirektoratet ret i, at der ikke må bygges boliger på tomten.

Lokalrådet finder det forkasteligt ikke at være høringsberettiget. Sådan er reglerne. Kommunen og ejeren har sikkert spurgt sig for lokalt og fået grønt lys. Men hverken lokalråd eller DN har magt.

Det er rigtigt, at DN gerne ville være den sag foruden. Men så kunne kommune og ejer have været mere forudseende og selv undersøgt reglerne for byggeri ved kysten.

Hvad der bygges andre steder i landet af slemme ting er jo ikke et argument for, at man bare kan gøre det ved Fakkegrav.

Det er måske rigtigt, at der blev lavet ejerlejligheder i det såkaldte pakhus i sin tid. Men er lokalrådet så ikke klar over, at ejerlejlighederne, som Vejle Amtsråd gav grønt lys for, blev afvist af de centrale myndigheder, både i 1978 og 1998. Altså en situation svarende til den nuværende.

Vi går gerne i dialog med lokalråd og byråd og ejer om fremtiden for Fakkegrav. Sådan at det kan blive et smukt sted at opholde sig, et smukt sted at vise frem til "salatfadets" passagerer, hvor de kan få en fantastisk udsigt over vandet, uden ruin, der skæmmer, eller et lejlighedskompleks, som privatiserer området mere end godt er.

Badestranden nedenfor er tilgængelig for alle, også nu. Den er en af de bedste og smukkeste i kommunen.

Annonce
Det er rigtigt, at DN gerne ville være den sag foruden. Men så kunne kommune og ejer have været mere forudseende og selv undersøgt reglerne for byggeri ved kysten.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce