Annonce
Læserbrev

DN Hedensted i replik: Vi går gerne i dialog med lokalråd og byråd og ejer om fremtiden for Fakkegrav

Gunnar Kolstrup. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Kære Stouby Lokalråd. I et indlæg i avisen 19. november er jeres formand selvsagt frustreret over brandtomten Fakkegrav. Hvem er ikke det?

Vi spørger bare: Hvorfor rydder ejeren ikke tomten af vejen, evt. assisteret af kommunen?

Her er desuden et par facts:

Jeres lokalrådsformand mener, DN Hedensted og nu også formanden for DN er årsag til den skændsel, som tomten er. Det er ikke sandt.

DN Hedensted har gjort indsigelse mod projektet ud fra gældende lovgivning om naturbeskyttelse indenfor strandbeskyttelseslinjen. Vi har ingen magt, men ret og pligt til at påse, om gældende lovgivning overholdes.

Kystdirektoratet har sagt nej til projektet. Ejeren har klaget til Klagenævnet, som har givet Kystdirektoratet ret i, at der ikke må bygges boliger på tomten.

Lokalrådet finder det forkasteligt ikke at være høringsberettiget. Sådan er reglerne. Kommunen og ejeren har sikkert spurgt sig for lokalt og fået grønt lys. Men hverken lokalråd eller DN har magt.

Det er rigtigt, at DN gerne ville være den sag foruden. Men så kunne kommune og ejer have været mere forudseende og selv undersøgt reglerne for byggeri ved kysten.

Hvad der bygges andre steder i landet af slemme ting er jo ikke et argument for, at man bare kan gøre det ved Fakkegrav.

Det er måske rigtigt, at der blev lavet ejerlejligheder i det såkaldte pakhus i sin tid. Men er lokalrådet så ikke klar over, at ejerlejlighederne, som Vejle Amtsråd gav grønt lys for, blev afvist af de centrale myndigheder, både i 1978 og 1998. Altså en situation svarende til den nuværende.

Vi går gerne i dialog med lokalråd og byråd og ejer om fremtiden for Fakkegrav. Sådan at det kan blive et smukt sted at opholde sig, et smukt sted at vise frem til "salatfadets" passagerer, hvor de kan få en fantastisk udsigt over vandet, uden ruin, der skæmmer, eller et lejlighedskompleks, som privatiserer området mere end godt er.

Badestranden nedenfor er tilgængelig for alle, også nu. Den er en af de bedste og smukkeste i kommunen.

Det er rigtigt, at DN gerne ville være den sag foruden. Men så kunne kommune og ejer have været mere forudseende og selv undersøgt reglerne for byggeri ved kysten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce