Annonce
Sport

DM i Give startede som en skør idé

Kurt Gjødsbøl, formand for Give Cykelklub, skal skaffede 400 hjælpere til DM i Give i juni. Foto: Jim Hoff.
Vejle Kommune støtter DM i Give i juni 2020 med op til 1,4 millioner kroner.
Annonce

Give: De danske mesterskaber i landevejscykling i 2020 afvikles i Give i juni - men hvem fik idéen til at hente DM til Give?

- Det hele startede som en skør idé, fortæller formanden for Give Cykelklub Kurt Gjødsbøl.

- Vi havde netop afviklet de jysk-fynske mesterskaber og var i gang med efterkritikken. Der var én, der spurgte; Nå, hvad skal vi lave næste gang? En anden svarede: - Det må da være det danske mesterskab. Altsammen kun for sjov og sagt i kådhed.

- Men vi gjorde alvor af det og gik videre. Vi søgte Vejle Kommune og Danmarks Cykel Union om at blive DM-arrangør, og det gik meget hurtigere, end vi havde regnet med. Alle bakkede os op, og pludselig stod vi med arrangementet.

- Det har været voldsomt. Det er en stor mundfuld, og det er større, end vi havde forestillet os. Vi er en lille cykelklub med 150 medlemmer, men vi skal skaffe 400 hjælpere. Heldigvis er Give en by, hvor folk rykker sammen og bakker hinanden op. Vi tror på, at vi nok skal få 400 hjælpere, men det kræver, at vi får hjælpe af alle de andre foreninger, siger Kurt Gjødsbøl.

- Nu står vi som en væddeløbshest klar i boksen, og tingene ruller stille og roligt videre, siger han. Det skal være en fest - en stor byfest.

Han er kommet langt med sponsorer. De største er Give Elementer og Dan Cake, og klubbens hold stiller op som Team Give Elementer, men der er stadig plads til flere DM-sponsorer, understreger han.

Annonce

Fire A-ryttere

Give Cykelklub åbner sæsonen med fire A-ryttere, Anders Bruun, Daniel Guld, Jeppe Falk og Thomas Bilde, men der kan komme flere til-

Jeppe Tolbøl, Thomas Gjødsbøl, Daniel Eriksen, Jeppe Bødker, Lars Bøgh, Rasmus Lindbjerg og Nicolai er B-ryttere.

- Jeg forventer, at fire af B-rytterne rykker op i A-klassen inden DM, så Give Cykelklub selv har otte A-ryttere klar, siger Anders Bruun, der har vundet Randers Bike Week, først i D-klassen, dernæst i B-klassen.

Han er netop flyttet til Aarhus, men nåede at rykke op i A-klassen og gennemførte de 200 kilometer Fyen Rundt, hvor han blev nummer 31.

Gove Cykelklubs største talent Morten Nørtoft er stadig juniorrytter og er skiftet til Silkeborg, men stiller op ved DM på sin gamle hjemmebane.

Mads Mondrup, der var A-rytter i Give sidste år, kører nu for Slagelse. Jeppe Tolbøl var også A-rytter, men starter den nye sæson i B-klassen for Give.

- Vi lægger stor vægt på det sociale og på, at rytterne udvikler sig, langt mere end på resultaterne, siger formanden Kurt Gjødsbøl. Klubben er 25 år. Den startede som motionsklub. De seneste 10 år har vi haft licensryttere. Vi lægger stor vægt på, at vi gerne tager ryttere ind, som ikke kan komme til at køre andre steder.

Give Cykelklub har stadig den første sejr i A-klassen til gode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Indbrud på landejendom

Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Annonce