Annonce
Sport

DM-finalen glippede - HIC må på den igen

Richmond Aririguzoh og Horsens IC tabte mandag aften i Randers og skal torsdag spille den afgørende kamp-5 mod Randers. Foto: Lars Rasborg
Horsens IC tabte mandag aften i Randers, og det betyder en femte og afgørende DM-semfinale på torsdag i Horsens.

Randers: Horsens IC må på den igen.

Mandag aften stod HIC’erne ellers med chancen for at spille sig i DM-finalen, men den glippede. Horsens IC tabte ude til Randers med 101-93, og dermed må klubberne ud i en femte og afgørende kamp om rette til at spille DM-finale mod Bakken Bears.

Den femte og afgørende DM-semifinale spilles torsdag aften i Forum Horsens, og efter hjemmesejre i seriens første fire kampe ligger det til HIC.

Annonce

Hvis Horsens IC skal i DM-finalen for sjette gang i træk, kræver det dog en bedre indsats end den, horsensianerne leverede i Randers.

- I dele af kampen manglede den intensitet i vores spil, der er i det, når vi er gode, sagde Lukas Varga, træner for Horsens IC, efter kampen.

Samtidig spillede Randers sin bedste kamp i serien, hvilket dog ikke kom bag på HIC-træneren:

- Randers stod med ryggen mod muren. Deres sæson sluttede, hvis de tabte, og selvfølgelig kom Randers i den situation med det hele.

Tæt, men ikke højspændt

Cifrene indikerer en jævnbyrdig kamp, og det var der bestemt også tale om. Holdene fulgte tæt igennem hele kampen dog oftest med Randers i teten. Sådan var det også i slutfasen, og i kampens sidste minutter førte Randers konstant med fem-seks-syv stykker, og dermed udeblev den højspændte afslutning.

- Randers spillede bedre forsvar end i de tidligere kampe, og så fordelte de rollerne i angrebet bedre, sagde Lukas Varga.

I første halvleg gjorde Tyre Gathright ondt på horsensianerne, mens Chris Nielsen, som mandag aften spillede sin liga-kamp nummer 500, gjorde det efter pausen.

- Randers er et godt hold med mange gode individualister, og det skal vi dæmme bedre op for, sagde Lukas Varga.

Annonce

Kampen alle drømmer om

Torsdag venter den afgørende kamp, og når skuffelsen over mandagens nederlag får lagt sig, bliver det en kamp, Lukas Varga glæder sig til.

- Det er den slags afgørende kampe, alle drømmer om at spille og coache, sagde han.

Og Lukas Varga ved, hvad han taler om.

Selvom han er i gang med sin første sæson som HIC-træner, har han én gang tidligere haft ansvaret for HIC-mandskabet i en afgørende femte DM-semifinale.

Det skete for seks år siden, da daværende træner Arnel Dedic røg i karantæne i den fjerde DM-semifinale mod Svendborg, og til den afgørende femte kampe skiftede Lukas Varga sit spilletøj ud med et jakkesæt.

Det gik glimrende, da Horsens IC vandt og gik i DM-finalen.

Randers-Horsens IC 101-93 (52-50)

DM-semifinale, kamp-4

Point for Randers: Tyre Gathright 24, Chris Nielsen 22, Brantley Bynum 17, Jonathan Jeanne 12, Baru Adjehi 10, Reginald Kissoonlal 8, Preston Bungei 4 og Brandon Randolph 4.

Point for HIC: Deng Geu 21, Gage Davis 20, Charles Callison 17, Vedran Borovcanin 12, Richmond Aririguzoh 10, David Efianayi 10 og Tobias Reinholt 3.

DM-semifinalerne

DM-semifinalerne spilles bedst af fem kampe.

22/4 HIC-Randers 98-88

26/4 Randers-HIC 100-92

29/4, HIC-Randers 120-91

3/5, Randers-HIC 101-03

6/5, HIC-Randers

Bakken Bears er klar til finalen efter semifinale-sejr på 3-0 over Svendborg.

Finalserien indledes mandag 10. maj og spilles bedst af syv kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce