Annonce
Brædstrup

DLG overvejer salg af tomme fabriksbygninger: Vi er i dialog med flere købere

DLG er i øjeblikket i kontakt med flere mulige købere af de gamle fabriksbygninger på Vestergade 30. De har planer om at udvikle et nyt boligområde på stedet. Foto: Henrik C. Sandvad
Korn- og grovvareselskabet DLG oplyser, at selskabet i øjeblikket er i kontakt med flere mulige købere, som vil omdanne virksomhedens tomme bygninger på Vestergade i Brædstrup til nye boliger.

Brædstrup: Det har i mange år været stille ved DLG's gamle bygninger på Vestergade 30 i Brædstrup, men inden for det kommende par år kan stilheden blive vekslet ud med et nyt og levende boligområde.

DLG overvejer nemlig i denne tid, om korn- og grovvareselskabet skal beholde sine bygninger på Vestergade, eller om de skal sælges.

- Vi har haft nogle forespørgsler på dem. Vi har en hal, vi stadig bruger til korn, og ellers har vi vi nogle andre bygninger og en ret stor grund, som vi ikke bruger til så meget længere. Der har derfor været nogle forespørgsler på, om området kan udvikles til boliger i stedet, siger Bøje Kjær, der er vicekoncerndirektør i DLG med ansvar for forretningsområdet DLG Supply.

Annonce

Ønsker kornlager nær Brædstrup

Ud over kornlageret, som DLG stadig benytter om sommeren til opbevaring af korn fra områdets landmænd, består matriklen på Vestergade af nogle gamle fabriksbygninger, kontorlokaler og den tidligere Land & Fritid butik, som lukkede i 2016. Alle bygninger står nu tomme, og derfor er DLG ikke afvisende overfor et salg.

- Vi kan godt finde på at sælge det, hvis vi finder et alternativ for vores kornlager. Det ligger jo ret bynært, som det ligger nu. Det vil derfor være bedre at have en hal, som ligger mere ude på landet. Generelt kan man sige, at interessen for området giver os selvfølgelig nogle overvejelser, men indtil nu er der ingen konkrete planer eller forhandlinger. Vi er dog i dialog med flere mulige købere, siger Bøje Kjær.


Det, vi har brug for nu, er et kornlager i høst, som vi kører ud til fabrikkerne senere. De andre bygninger, som har været lavet til et andet formål, er ikke rigtig tidssvarende længere. Så dem har vi ikke rigtig noget at bruge til.

Bøje Kjær, vicekoncerndirektør DLG


Han understreger dog, at det er vigtigt for DLG at have et kornlager nær Brædstrup.

- Vi tager ret mange tusinde tons korn ind, så vi har brug for et kornlager i området, for ellers får vi ret langt at fragte kornet. Men hvis der nu var et andet sted, som ligger godt, kan vi godt skifte adresse. Det er sådanne tanker, der er i gang. Hvis vi skal ud og bygge nyt, er det desværre ret bekosteligt, og det vil være bedre at finde noget, vi kan flytte over i, siger Bøje Kjær.

Annonce

Boliger er bedre end forfald

DLG's salgstanker falder i god jord hos Venstres byrådsmedlem i Brædstrup, Jørgen Korshøj, der også er medlem af plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune.

- Det ligger meget godt i tråd med den byudvikling, som Brædstrup har i øjeblikket, og hvor vi skal have mere byfortætning. Det gamle industriområde ligger et godt sted tæt på skole, hal, svømmehal og indkøb, og området bliver ikke rigtig brugt i dag. Så i stedet for, at tingene står og forfalder, vil det være bedre for Brædstrup, at der kommer nye boliger i området. Det vil også gøre en af byens indfaldsveje pænere. Om der så skal være parcelhuse, rækkehuse eller et punkthus til lejligheder, det har jeg ikke umiddelbart en holdning til lige nu, siger Jørgen Korshøj.

Butikken Land & Fritid lukkede i 2016, og siden har bygningerne på Vestergade stået tomme og uudnyttede hen. Foto: Henrik C. Sandvad

Han ser ikke for sig, at DLG kan beholde sit kornlager i Brædstrup, hvis området på sigt skal omlægges til et nyt boligområde.

- Man kan godt inddele byggeriet i etaper, så DLG har en tidsfrist til at være ude af området, men jeg ser ikke for mig, at man kan have et kornlager på sigt i et boligområde. Jeg mener ikke, vi kan have et industri- og boligområde blandet sammen, men det må de parter, der forhandler, finde ud af, siger Jørgen Korshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Monika måtte aflive sin hvalp efter handel med tiltalt hunde-sælger

Annonce