Annonce
Ikast-Brande

DK Company samler og udvider

Jakob Klit-Johansen er chef for de cirka 40 ansatte på DK Companys lager i Brande, som faktisk er en filial af DK Company Vejle. Foto: Mikael Lund
Modekoncern har udvidet kapaciteten på Nordlundvej i Brande
Annonce

Brande: Fra otte til tre lokationer. Det er facit for DK Company, som har flyttet en del af modekoncernens aktiviteter i Vejle til Nordlundvej i Brande.

Først på året flyttede DK Company sit Brande-lager fra Hyvildvej til Nordlundvej, da modekoncernen overtog cirka 7.500 kvadratmeter, som blev ledige efter DSV Panalpinas flytning. Siden er virksomhedens andel af lagerlokalerne på Nordlundvej blevet udvidet betragteligt. Faktisk er den i løbet af sommeren blevet mere end fordoblet, så lageret nu omfatter knap 20.000 kvadratmeter. Samtidig er antallet af lagermedarbejdere vokset til over 40, som i højsæsonen arbejder i toholdsskift på dag- og aftenhold.

På lageret i Brande håndterer medarbejderne de fem dametøjsbrands b.young, Ichi, Fransa, Dranella og Pulz Jeans. De fire førstnævnte er faktisk brands, man har købt af naboen BTX, så de er så at sige vendt hjem igen. Det er imidlertid ikke alt tøjet fra de fem brands, der kommer omkring Brande - det styres af, hvor varen skal sendes hen.

Annonce

Stor besparelse

Kasper Philipsen, der er administrerende direktør for DK Company i Vejle, som lageret i Brande hører under, fortæller, at man tidligere lossede containerne i Vejle og derefter kørte godset til Brande på lastbiler. Nu losses containerne i stedet i Brande, hvilket sammenholdt med, at man med udvidelsen i Brande er gået fra fem lokationer til en i Vejle, har sparet en hel del intern transport.

Ydermere har man opnået en omkostningsbesparelse ved at samle en større del af aktiviteterne i Brande, hvor huslejeniveauet er lavere end i Vejle, så selvom man har flere kvadratmeter, er den samlede udgift faktisk lavere, uddyber Kasper Philipsen – og så er det også sin sag at finde så mange ledige (og egnede) kvadratmeter under samme tag.

Endnu en faktor, der har spillet ind ved valget af Brande, er, at det ifølge Kasper Philipsen har været relativt let at få fat i kvalificeret arbejdskraft. Derimod har det ikke haft den store betydning, at man er kommet tættere på Ikast – bortset fra at direktøren føler sig lidt mere på hjemmebane i hjemkommunen.

Annonce

10 millioner stykker tøj

På årsbasis forventer han, at der skal ekspederes 10 millioner stykker tøj svarende til cirka 300.000 kartonner fra lageret i Brande. Tøjet, som både kommer fra Asien, Tyrkiet, Syd- og Østeuropa, bliver dels sendt videre til DK Companys egne butikker i det meste af Skandinavien, dels til virksomhedens engroskunder i cirka 60 forskellige lande, hvoraf Tyskland er den største aftager.

For at håndtere de store mængder tøj bedst muligt har DK Company foretaget nogle ikke helt ubetydelige investeringer i internt transportmateriel. Herunder et meget avanceret og fleksibelt transportbånd, som anvendes i forbindelse med losning af varer.Vi regner med at blive.

Kasper Philipsen


Bygningen bliver desuden shinet op indvendigt med blandt andet LED-belysning, som ikke kun er energibesparende, men også bedre egnet til den aktuelle anvendelse af lageret. Et klart signal om, at DK Company ikke kun er flyttet ind for en kort bemærkning, men som en langsigtet løsning.

- Det er ikke kun for en kort periode – vi regner med at blive, fastslår Kasper Philipsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bekymret SF'er om muligt svigt på børne- og familieområdet: Byrådet skal orienteres

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Horsens

Medarbejder skal for retten - og indtil da afviser Vejles politikere at grave videre i Sofie-sagen

Horsens

Onsdagens coronatal i Horsens Kommune: En ud af 200 blev testet positiv det seneste døgn

Annonce