Annonce
Odder

Ditte Marie Thejsen stiller op til Folketinget

Ditte Marie Thejsen fra Enhedslisten er i gang med sin anden byrådsperiode i Odder Kommune. I weekenden blev hun valgt som kandidat til Folketinget. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Byrådsmedlem blev udpeget på Enhedslistens årsmøde
Annonce

Odder: Enhedslisten valgte søndag kandidater til næste folketingsvalg på partiets årsmøde i København, og det bragte det lokale byrådsmedlem i Odder Kommune, Ditte Marie Thejsen, på listen.

Ditte Marie Thejsen, der er 36 år og i gang med sin anden byrådsperiode, blev udpeget til at repræsentere Østjyllands Storkreds. På nuværende tidspunkt står hun som nummer 16 på kandidatlisten, men det kan ændre sig flere gange inden næste valg, idet partiet revurderer sin kandidatlister hvert år.

- Jeg forholder mig i første omgang til, at partifællerne har udpeget mig - og at blive valgt til Folketinget vil naturligvis være en stor ære. Også selv om der meget vel kan gå otte år, før det bliver aktuelt, siger byrådspolitikeren.

Skulle Enhedslisten ved næste folketingsvalg igen få 13 personer i Folketinget, og bevarer Ditte Marie Thejsen sin placering på listen som nummer 16, er der en reel sandsynlighed for, at hun bliver valgt ind. I forhold til den nuværende folketingsgruppe falder Pernille Skipper, Christian Juhl og Henning Hyllested nemlig for partiets rotationsordning, så de kan ikke genopstille.

Ifølge Enhedslistens regler kan man ikke sidde i både byråd og Folketing på samme tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce