Annonce
Horsens

Disse tre byer i kapløb om at teste fremtiden

25 familiers energiteknologier skal bindes sammen og styres via et intelligent elsystem, der kan transportere energi rundt og frem til de steder, hvor forbruget er, og hvor energien har størst værdi. Insero har nu fastlagt, at de 25 familier skal findes i Sejet, Stenderup eller Assendrup. Her vil der i løbet af august blive holdt borgermøder, hvor man kan høre mere og skrive sig op som interesseret. Projektet vil blive gennemført i den by, hvor der er flest interesserede, fortæller man hos Insero. Illustration> Insero
HORSENS - De 25 familier, der i deres hjem skal teste fremtidens bæredygtige energiudstyr, skal findes i Sejet, Stenderup eller Assendrup.

Der oplyser Horsens-fonden Insero, som står bag det to årige, EU-støttede projekt.

- I samarbejde med Horsens, Hedensted og Vejle kommuner har vi nu fundet frem til tre mulige områder til projektet - et i hver kommune, forklarer Steen Kramer, direktør i Inseros datterselskab Insero Energy.

De tre områder er udvalgt, fordi de alle er afgrænsede bysamfund, fortæller han.
Annonce

Hvor der er flest villige

Derudover har det været vigtigt, at byerne havde mindst 100 husstande, at de lå uden for den kollektive varme-forsyning, og at projektet ikke kom på tværs af energiplanlægningen i området.

Desuden har andre faktorer spillet ind, f.eks. restriktioner i forhold til lokalplaner og fredninger.

Inden sommerferien vil Insero sammen med kommunerne udsende invitationer til borgermøder i de tre byer.
Annonce

Seks teststeder i Europa

Sejet, Stenderup eller Assendrup bliver et af i alt seks teststeder i Europa, hvor 25 familier skal prøve fremtidens energi-teknologi af i praksis.

Der er tale om et EU-projekt med et samlet budget på 143 mio. kr., hvoraf 12 mio. kr. er afsat her til området. Samtidig har den lokale fond Insero skudt seks mio. kr. i projektet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Annonce